Wat is een goede BH voor paardrijden?

Ben je als vrouw opzoek naar een goede BH voor jouw paardrijd sessies? Wil je weten waar je op moet letten en zoek je hiervoor handige tips en aandachtspunten? In dit artikel nemen we het met je door.

bh paardrijden

Extreme sport

Paardrijden is voor je borsten een behoorlijk intensieve sport. Op het oog lijkt dat misschien mee te ballen. Maar in de praktijk blijkt dat de bewegingen van een paard enorm veel energie met zich meebrengt. Hierdoor stuiteren je borst behoorlijk. Het is dan ook niet voor niets dat paardrijden op dit gebied als extreme outdoor sport wordt gezien.

Comfort

Je zit logischerwijs niet continue op het paard. Ook zal je af en toe de stal moeten reinigen of het paard moeten verzorgen. In de praktijk zal je de sport-bh dan ook geruime tijd aan hebben. Vandaar het advies om een bh te kopen die comfortabel zit.

bh paardrijden

Kleine of grote cup maat

Het maakt logischerwijs nogal een verschil of je een kleine of een grote cup maat hebt. Naast het feit dat je een andere maat sport-bh nodig bent zijn er nog wat aspecten waar je op moet letten.

Zo raden dames met een kleinere cupmaat aan om een sport-bh te kopen met hoge elasticiteit. Hierdoor worden je borst goed tegen je romp aangedrukt waardoor je te maken hebt met een aangename compressie.

Heb je een relatief grote cupmaat? Dan is het advies om een sport-bh te kopen die gemaakt is van stevig materiaal.

Investeer in een goede sport BH

Tijdens het paardrijden krijgen je borsten flinke klappen te verwerken. Dit kan na verloop van tijd erg zeer gaan doen. Daarom is het advies om een sport-bh te kopen die deze klappen kan opvangen. Ga dus niet voor een goedkoper model met een low of medium support. Kies er één die de extremen van de paardensport aankan.

Let daarnaast ook goed op de afwerking van de sport-bh. Een goed afgewerkte sport-bh heeft namelijk amper naden. Hierdoor zitten ze heel comfortabel en heb je geen last van schuren, knellen en/of snijden.

Veel gekochte producten

  • Anita Active Extreme Control 
  • Triumph Triaction Extreme Lite Sportbeha 

Misschien vind je dit ook interessant?