Paardrijden en afvallen

Wil je graag afvallen en vraag jij je af of paardrijden een sport is waarbij dit kan? Wil je weten hoeveel calorieën je verbrand tijdens het paardrijden? In dit artikel gaan we er verder op in!

afvallen door paardrijden

Elke vorm van beweging is goed

Of je nou wilt afvallen of niet. Elke vorm van bewegen is goed! Helemaal als je als doel hebt om wat kilootjes kwijt te raken. Afvallen is namelijk niet meer dan een goede balans vinden tussen energie eten en energie verbranden. Zo is het heel belangrijk om voldoende en voedzaam te eten. Je wilt echter niet te veel energie eten aangezien je dan te veel calorieën naar binnen werkt. Calorieën die zich uiteindelijk omzetten tot vet. Iets waar je juist vanaf wilt. Toch is het moeilijk te definiëren hoeveel je moet eten om af te vallen. Dit is namelijk ook sterk afhankelijk van de hoeveelheid die je beweegt. Loop je een marathon dan mag/moet je flink meer calorieën eten dan wanneer je een kantoor dag hebt.  Uiteindelijk komt het hierop neer. Je moet meer calorieën verbranden dan dat er binnenkomt. Op het moment dat je dat een langere periode volhoudt, zal je vanzelf afvallen.

calorieën verbranden met paardrijden

Afhankelijk van gewicht en intensiteit

Het aantal calorieën dat je verbrand is afhankelijk van verschillende factoren. Eén daarvan is je lichaamsgewicht. Hoe zwaarder je bent hoe meer calorieën je verbrand. Daarnaast maakt de intensiteit heel veel uit. Ben je een uur op je gemak aan het paardrijden? Dan verbrand je minder calorieën dan wanneer je een uur fanatiek aan het trainen bent.

Hoeveel calorieën verbrand je met paardrijden

Om je een indicatie te geven maken we gebruik van gemiddelden. Zo verbrand iemand van 60 kilo zo’n 200 calorieën met een uur paardrijden. Iemand van 70 kilo verbrand er om en nabij 235 en iemand van 80 kilogram verbrand zo’n 275 calorieën. Ben je 90 kilogram dan kun je verwachten dat je om en nabij de 300 calorieën verbrand.

Misschien vind je dit ook interessant?