Waar opletten bij het kopen van hockeyschoenen?

Ben je opzoek naar een goed paar hockeyschoenen en wil je weten waar je op moet letten? In dit artikel nemen we meerdere aandachtspunten met je door.

hockeyschoenen kopen

Wat zijn goede hockeyschoenen?

Hockeyschoenen zijn er in verschillende soorten, maten, kleuren en van diverse merken. Het maken van een keus is daarom ook niet even gemakkelijk. Een goede hockeyschoen biedt voldoende schokdemping, stabiliteit, steun en grip. Daarnaast moet een goede hockeyschoen erg comfortabel zitten waardoor je vrijuit kan sporten.

Demping in een hockeyschoen

Tijdens hockey spring, ren, draai en sprint je continue. Deze klappen moeten, zeker als je in ogenschouw neemt dat een hockeyveld een hard ondergrond is, continue worden opgevangen.  Schoenen met een goede schokdemping ontlasten je spieren en gewrichten en vangen een groot deel van de klap op. Hierdoor wordt het sporten een stuk comfortabeler en verklein je de kans op blessures.

Stabiele hockeyschoenen

Hockey is een sport waarbij je veel draait en keert. Het is daarom belangrijk dat je een stabiele schoen aan hebt die voldoende steun biedt. Hierdoor voorkom je dat je gaat schuiven en dat je enkels verzwikken. Om voldoende stabiliteit te garanderen zijn er bij het passen een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden, namelijk:

  • Je hak blijft tijdens het lopen stabiel in de zool liggen
  • De hielkap van de schoen is dusdanig hoog dat de hiel volledig omsloten is
  • Zodra je veters gestrikt hebt mag er geen vinger meer tussen jouw voet en de schoen passen

goede hockeyschoen aanschaffen

Grip

Hockey wordt gespeeld in de zaal en op het veld. Het is belangrijk dat je de juiste schoenen koopt. Op het moment dat je met zaal hockeyschoenen op het veld gaat spelen zal je minder grip hebben waardoor de kans groot is dat je uitglijdt.

Kijk dus goed naar de zool en de grip van de zool, hiermee voorkom je slippertjes en zorg je dat je maximaal invloed hebt op jouw hockeyprestaties.

Hoe moet een hockeyschoen zitten?

Als je lekker aan het sporten bent dat wil je geen zere voeten. Daarom is het van belang dat hockeyschoenen comfortabel zitten. Tegelijkertijd moeten de schoenen ook niet als sloffen aanvoelen aangezien de schoen ook stabiliteit en steun moet bieden.

Ruimte in de schoen

Zodra je een paar hockeyschoenen past moet je zo’n 1 tot 1,5 centimeter ruimte over houden. Dit is erg belangrijk. Koop je de schoenen precies passend en voel je met je tenen de voorkant van de schoen? Dan zal je tijdens het hockeyen zere tenen krijgen wat uiteindelijk uitmondt in een paar blauwe tenen. Dit komt omdat je voeten tijdens je hockey activiteit uitzetten en daarbij heeft je voet ruimte nodig om af te wikkelen. En als laatste ben je tijdens het hockeyen continue aan het sprinten en aan het remmen. Bij het remmen schuift je voet een klein beetje naar voren. En dan is het wel zo prettig dat je teen niet continue de voorkant van de schoen raakt.

Mocht je nou meer dan 1,5 centimeter overhouden dan heb je kans dat de hak uit de hielkap glijdt. Dat is op het begin niet zo vervelend. Maar na verloop van tijd zal je hier vervelende blaren van krijgen.

Inlegzooltje

De zooltjes in een hockeyschoen zijn vaak uitneembaar. En dat biedt veel kansen. De zooltjes in de schoen zijn vaak vrij vlak en bieden weinig ondersteuning. Door ze eruit te halen kun je ze vervangen voor een steviger en stabieler inlegzooltje met dempende werking. Hierdoor biedt de schoen meer comfort en bescherming.

  • Producttip: MYSOLE inlegzolen Sport Fieldsport

De juiste schoen kopen

We zien wel eens dat volwassenen met kleine voeten hockeyschoenen voor kinderen kopen. We willen je de tip meegeven om dit niet te doen. Dit vanwege het feit dat kinderschoenen niet voldoende demping bieden aan volwassenen.

Veel gekochte hockeyschoenen

  • Adidas FlexCloud Hockeyschoenen
  • Reece Australia Revolution X-Blade Sportschoenen 
  • Asics Gel Hockey Typhoon 3 Hockeyschoenen

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport