Met de bolle kant of platte kant slaan?

De haak van een hockeystick heeft een platte en een bolle kant. En dat brengt de nodige moeilijkheden en regels met zich mee. Wil je weten met welke kant je mag slaan? Of vraag jij je af hoe dit ook alweer zat? In dit artikel nemen we het met je door.

bolle of platte kant

Waarom heeft een hockeystick een bolle en platte kant?

Een hockeystick heeft een bolle kant om de stick meer stevigheid te geven. Daarnaast heeft het feit dat je meer massa in de hockeyhaak hebt het voordeel dat je de bal harder kunt slaan.

Dat is dan ook één van de redenen waarom een zaalhockeystick geen bolle kant heeft. Een zaalhockeystick heeft twee platte kanten en heeft die extra massa niet nodig. Dit omdat je tijdens een potje zaalhockey de bal niet mag slaan of flatsen. Je mag de bal alleen pushen en op het moment dat je de bal meer vaart wilt meegeven, mag je vóór het pushen je stick een stukje (minder dan 50cm) over de grond schuiven.

met welke kant slaan

Platte kant slaan

Met hockey mag je de bal alleen met de platte kant slaan. Het slaan met de bolle kant is een overtreding van de regels waarvoor je wordt afgefloten.

Moeilijkheidsgraad

Het hockeyspelletje wordt door deze regel een stuk geavanceerder en uitdagender. Daarnaast krijg je door deze regel te maken met een backhand slag en een forehand slag.

Een backhands slag is een gesloten slag waarbij je de arm voor je lichaam houdt en vanuit daar de bal probeert te slaan.

hockey assortiment

Wat als ik met de bolle kant sla?

Allereerst is het zo dat wanneer je met de bolle kant slaat dat je een overtreding tegen krijgt. Je verliest als team de bal wat uiteraard niet zo handig is.

Daarnaast is het slaan met de bolle kant niet eenvoudig. De bal is oncontroleerbaar en schiet gemakkelijker alle kanten op. Dit levert onveilige situaties op die je liever wilt voorkomen.

Sport