Tips bij het kopen van een hockeytas

Ben je toe aan een nieuwe hockeytas? Of ben je van plan om te gaan hockeyen en zoek je naar de juiste uitrusting? In dit artikel nemen we praktische tips met je door zodat je zeker weet dat je de juiste tas aanschaft.

hockeytas kopen

Verschillende soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten hockeytassen, van verschillende merken, in verschillende kleuren en in verschillende toepassingen. Het is belangrijk dat jij je vooraf verdiept in hetgeen wat je nodig denkt te zijn. Stel jezelf daarom de volgende vragen:

  • Hoe ga je de tas vervoeren?
  • Wat wil je meenemen?
  • Moet de stick in de tas kunnen?

Het vervoeren van de tas

Hockeytassen zijn er in verschillende maten. Zo zijn er handzame rugzakken die makkelijk zijn wanneer je bijvoorbeeld op de fiets zit. Maar er zijn ook grote hockeystick tassen waar één of meerdere sticks inzitten en die wat minder handzaam zijn. Als blijkt dat je vrijwel altijd op de fiets naar de club gaat dan raden we aan om naar een handzame, compacte en slim ingerichte tas te kijken.

Wat wil je meenemen?

Als je gaat hockeyen moet er nogal wat meegenomen worden. Denk aan douchekleding, een hockeystick, het hockeybitje en hockeyschoenen. Nu is de vraag hoe ga je dat allemaal meenemen? Kies je voor een reguliere sporttas waarbij je de stick los vervoert? Of kies je voor een reguliere tas en schaf je daar een speciale hockeystick tas bij aan? Of kies je voor een tas met opbergvakken en een opbergplek voor je stick?

Door vooraf na te denken over wat je allemaal mee moet nemen, ben jij je bewust van de hoeveelheid en is het makkelijker om een goede keus te maken.

Moet de stick in de tas kunnen?

We hebben het al even behandeld. Maar het is mogelijk om een tas te kopen waarbij je de stick in de tas drukt. Hierdoor heb je alles bij de hand en hoef je niet de stick los mee te nemen of met twee tassen te sjouwen. Deze combinatie kan erg handig zijn. De keus of je het wel of niet doet is vaak erg persoonlijk. De één vindt het ideaal en de ander vindt het eerder ongemakkelijk dan makkelijker.

Goed beoordeelde hockeytassen

  • Brabo Backpack Team
  • Reece Australia Simpson Hockeytasche Hockeytas 
  • Reece Hockeystick rugzak 

Fietsklem

Mocht je nou regelmatig op de fiets naar de club gaan en opzoek zijn naar een handige tip om je stick mee te nemen. Dan willen we je aanraden om te kijken naar een zogenaamde fietsklem. Dit is een klem die je op de fiets monteert en waar je de stick eenvoudig in kunt klemmen. Zo hoef je deze niet in de hand te houden en kun je veilig op pad.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport