Lift met je forehand verbeteren en optimaliseren

Ben jij een fanatiek hockeyspeler en wil je de lift met de forehand verbeteren? Of ben je beginnend hockeyer en wil je meer weten over de lift met de forehand? In dit artikel gaan we daar verder op in!

lift met forehand

Wat is de lift met je forehand?

De lift met je forehand is een basistechniek bij het hockey die je goed kunt gebruiken. Deze techniek is ideaal wanneer je aan het dribbelen bent en obstakels zoals de voeten van de tegenstander en/of de hockeystick van de tegenstander wilt omzeilen.

Hoe werkt de lift met je forehand?

Je dribbelt naar je tegenstander toe. Zodra je de tegenstander en/of het obstakel nadert lift je de bal met je forehand iets omhoog. De bal gaat hierdoor een klein beetje in de lucht en vliegt over de voet of de stick van de tegenstander heen.

hockey materiaal kopen

Hoe voer je de lift met je forehand uit?

Bij het uitvoeren van de lift met je forehand is het belangrijk dat je deze op tijd uitvoert. Zodra je hier te lang mee wacht is de kans groot dat de tegenstander een blok inzet en daarmee de bal onderschept.

Wanneer je bij het obstakel aan komt draai je de stick een klein beetje zodat het makkelijker is om de bal te scheppen. Het scheppen/liften zorgt ervoor dat de bal in korte tijd de lucht in gaat. Belangrijk is dat je de bal naast omhoog ook vooruitduwt. Het vooruit duwen zorgt ervoor dat je meer snelheid in je actie houdt en dat je zo ver mogelijk van je directe tegenstander verwijderd bent.

Probeer vervolgens na de lift zo snel mogelijk weer contact met de bal te maken. Hierdoor rolt die niet te ver van je af, kan de tegenstander de bal niet onderscheppen en heb je eerder controle.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport