Wat doet een kicker binnen het American Football?

Ben jij een sportfanaat, liefhebber van American Football of kijk je wel eens naar deze wedstrijden? Heb jij wel eens gehoord van een kicker, maar weet je niet wat de precieze taken van deze speler zijn? Een kicker, ook wel placekicker, is één van de spelers van het American Football. Zijn taken zijn zeer duidelijk. Wil jij alles weten over waar de kwaliteiten van de kicker liggen? Dat vertellen we in dit artikel!

kicker

Wat is een (place)kicker?

Een American Footballteam bestaat uit drie teams. Een team is verantwoordelijk voor de aanval, een team neemt de defensieve taken op zich en een team is er voor speciale en specifieke spelmomenten. De kicker behoort tot dat laatste team. Een kicker is een speler die gespecialiseerd is op het gebied van trappen en wordt ingezet om fieldgoals te maken. Daarnaast moet hij extra punten scoren door de bal tussen de palen en boven de lat te schieten. Het scoren van een fieldgoal levert 3 punten op. Een extra punt is er altijd één.

De kicker bestaat overigens niet alleen in het American Football, maar is ook één van de spelers in het Canadian Football. Deze sporten lijken erg op elkaar, maar er zijn wel degelijk wat verschillen tussen Canadian en American Football.

Hoe trapt de kicker?

De kicker trapt de bal op verschillende momenten en met verschillende doelen. Een kicker trapt de bal altijd vanaf de grond. Bij een fieldgoal wordt de bal door de holder met één of twee handen vastgehouden. Bij de kick-off wordt gebruik gemaakt van een speciale balhouder. De kick-off is een trap die wordt gedaan om het spel in gang te brengen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport