Hockey scheenbeschermers kopen: waar moet je op letten?

Ben je een fanatiek hockeyer en zijn je scheenbeschermers toe aan vervanging? Of begin je net met hockey en zoek je naar een paar goede scheenbeschermers? In dit artikel nemen we een aantal tips met je door zodat je de juiste scheenbeschermers weet aan te schaffen.

scheenbeschermers hockey

Waarom scheenbeschermers?

Het dragen van scheenbeschermers is bij hockey cruciaal. Dit heeft meerdere redenen. De eerste reden is dat er de kans bestaat dat de bal tegen je schenen aankomt. Een hockeybal is klein en heel hard. Zodra deze in een hoog tempo op je scheenbeen terecht komt is dat niet bepaald een prettig gevoel.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat de hockeystick van een tegenstander of medespeler door zwaait. Dit kan erg pijnlijk zijn. En om je daartegen te beschermen is het niet alleen aan te raden om scheenbeschermers te dragen maar is het is tijdens het spelen van wedstrijden zelfs verplicht.

tips bij het kopen van hockey scheenbeschermers

Wat is er van belang?

Zodra je gaat hockeyen wil je geen last hebben van je scheenbeschermer. De scheenbeschermer moet je beschermen maar moet eigenlijk niet tot last zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken naar een scheenbeschermer die goed past en comfortabel zit.

Niet te groot kopen

Ouders hebben nog wel eens de neiging om een te grote hockeystick, te grote hockeyschoenen of te grote hockeyscheenbeschermers voor hun kind te kopen. Dit in het kader van: “we kopen het op de groei en dan hebben we er het meeste plezier van.” Toch willen we afraden om dit te doen. Het dragen of spelen met te grote materialen gaat ten koste van het comfort, van de techniek en van het speelplezier.

Ga niet voor een alternatief

Een hockeyscheenbeschermer zit heel anders in elkaar dan bijvoorbeeld een voetbalscheenbeschermer. We willen je adviseren om niet voor een alternatieve scheenbeschermer scheenbeschermer te gaan. Maar het te houden bij een echte hockeyscheenbeschermer. Deze biedt voor het hockeyspel de beste bescherming.

Tip: bekijk de uitgebreide scheenbeschermer collectie bij Bol.com

Goed aansluiten

Het is aan te raden om een hockeyscheenbeschermer te kopen die goed aansluit. Zo heb je scheenbeschermers die vrij smal zijn en erg rond aflopen. Op het moment dat jij wat bredere schenen hebt dan zal dit niet goed passen en tijdens het spelen niet comfortabel aanvoelen. In dat geval raden we je aan om te kijken naar een ander paar.

Zoals al eerder gezegd moet een scheenbeschermer niet tot last zijn. Het mooiste is dat je maximaal beschermd bent zonder dat je dit door hebt.

Welke maat moet ik kiezen?

Scheenbeschermers zijn er in verschillende maten. Belangrijk is dat je een scheenbeschermer koopt die goed past. Echter is het lastig om vast te stellen welke maat voor jou geschikt is. Dit omdat er veel verschillende merken zijn die allen hun eigen maat aanhouden. Om je een indicatie te geven hebben we onderstaande tabel voor je opgesteld.

Maat Leeftijd Lichaamslengte
XS 6-9 jaar 120 cm tot 140 cm
S 10-13 jaar 140 cm tot 160 cm
M 14-17 jaar 160 cm tot 175 cm
L 18 jaar en ouder 175 cm tot 185 cm
XL 18 jaar en ouder 185 cm tot 195 cm

Misschien vind je dit ook interessant?