Afvallen door hockey

Ben jij een hockeyer en vraag jij je af of je afvalt door het hockeyspel te spelen? Of wil je graag afvallen en wil je weten of hockey daar een goede sport voor is? In dit artikel nemen we dat met je door.

hockey afvallen

Elke vorm van beweging is gezond

Laten we vooropstellen dat elk vorm van beweging goed is. Of het nou veel of weinig is het is altijd beter dan niets en draagt bij aan je gezond. Zo worden je spieren en gewrichten door beweging soepeler en sterker. Daarnaast verlaagt het je bloeddruk en cholesterol- en suikergehalte. Ook zorgt het ervoor dat jij je fitter voelt en heeft het positieve invloed op evt. hart en vaatziekten.

afvallen door hockey

Intensiteit en niveau

Hoeveel calorieën je verbrand tijdens een hockeywedstrijd of hockeytraining is van meerdere factoren afhankelijk, denk aan: het niveau waarop je actief bent, de intensiteit waarop het spel gespeeld wordt en je lichaamsgewicht.

Doorgaans is het zo dat hoe hoger je speelt hoe zwaarder de trainingen en wedstrijden zijn. Dit komt omdat je als speler door je medespelers en teamspelers maximaal wordt uitgedaagd. Hierdoor moet je beter je best doen, harder sprinten en bijvoorbeeld harder slaan. Het niveau waarop je actief bent hangt dan ook vaak samen met de intensiteit van het spel. Zij het dat je ook op een lager niveau verschillende intensiteiten hebt. Zo heb je trainingen en wedstrijden met een lage intensiteit waarbij je weinig hoeft te doen maar je hebt ook wedstrijden en trainingen met een hoge intensiteit.

En als laatste punt heeft je lichaamsgewicht invloed op het aantal calorieën dat je verbrand. Hoe zwaarder je bent hoe meer calorieën je verbrand. Dat maakt ook dat vrouwen vaak minder calorieën verbranden dan mannen, dit omdat ze over het algemeen lichter van gewicht zijn.

Hoeveel calorieën verbranden met hockey

Zoals gezegd is het moeilijk om aan te geven hoeveel calorieën je verbrand met een uurtje hockey. Maar om je een indicatie te geven gaan we uit van wat gemiddelden.

60 kg 70 kg 80 kg
475 calorieën in een uur 550 calorieën in een uur 625 calorieën in een uur

Misschien vind je dit ook interessant?