Thermoshirt voor volleyballers

Ben je een fanatiek volleyballer en begin je flink te transpireren tijdens jouw sportactiviteit? Vind je het vervelend en oncomfortabel dat je shirt en lijf na verloop van tijd kletsnat is? In dit artikel schrijven we over een thermoshirt voor volleyballers.

thermokleding volleybal

De functie van een thermoshirt

Veel mensen linken een thermoshirt aan wintersport en andere sporten in de kou. Er wordt gedacht dat de functie van een thermoshirt het warmhouden van het lichaam is. Voor een deels is dat waar. Een thermoshirt die bedoeld is voor de winter houdt het lichaam inderdaad warm. Maar de belangrijkste functie van een thermoshirt is het drooghouden van het lijf. Een thermoshirt neemt het zweet van het lijf op en voert deze door naar de tweede kleding laag waardoor je lijf droog blijft.

Verschillende soorten thermoshirts

Zoals gezegd wordt er vaak gedacht dat thermoshirts alleen bedoeld zijn voor het sporten in de kou, denk aan wintersport en voetballen en fietsen in de winter. Maar dat is niet het geval. En dat is ook wel logisch te noemen. Zodra je sport in warme omstandigheden neemt de kans op transpireren flink toe, of te wel de functie van een thermoshirt kan hier heel goed van pas komen. Juist op het moment dat je flink zweet wil je een shirt aan dat jouw lichaam drooghoudt.

indoorshirt en thermoshirt voor volleyballers

Thermoshirts voor indoor sporten

Er zijn speciale thermoshirts gemaakt voor indoor sporten als volleybal. Deze shirts draag je als eerste kleding laag onder je reguliere volleybalshirt. Dit shirt zit strak om het lichaam waardoor het transpiratievocht goed afgevoerd kan worden. Deze nauwe en comfortabele pasvorm is van cruciaal belang. Een te ruim zittend thermoshirt staat niet volledig in verbinding met het zwetende lijf waardoor er minder afgevoerd kan worden.

Veel thermoshirts dragen bij het aan warm houden van het lichaam. Maar bij thermoshirts voor indoor sporten is dat anders. Er zijn zelfs shirts met een verkoelend effect. Deze zorgen er dus voor dat de lichaamswarmte afneemt in plaats van toeneemt.

Aanbevolen producten

  • Craft Cool korte mouw | dames 
  • Craft Cool Intensity singlet heren zwart 

Sport