Wat bedoelen ze met runners high?

Ben je een verfijnd hardloper en hoor je collega hardlopers het hebben over runners high? Heb je geen idee wat dit betekent maar ben je hier wel benieuwd naar? In dit artikel leggen we uit wat runners high inhoudt.

runnershigh

Runners high

Runners high staat voor het gelukzalige gevoel dat hardlopen met zich mee kan brengen. Zodra je runners high bent heb je het gevoel dat alles vanzelf gaat. Je loopt soepel, raakt niet tot amper vermoeid en hebt een heerlijk tempo te maken. Dit gevoel wordt veroorzaakt door het stofje endorfine. Dit is een gelukstofje die aangemaakt wordt wanneer jij je langdurig inspant.

Verslavend

Er wordt wel eens gezegd dat hardlopen een verslavende werking heeft. Er zijn heel veel mensen die hier niets van begrijpen. Vaak zijn dit hardlopers die hardlopen als een moetje zien, sporters die andere sporten een stuk leuker vinden of mensen die wat minder sportief zijn. Echter is het niet volledig uit de lucht gegrepen. Zodra je eenmaal aan runners high geroken hebt dan is de kans dat je dit gelukzalige gevoel opnieuw wilt beleven zeer groot.

runners high

Hardloopshop.nl

Waar komt het vandaan?

Hoe de term runners high tot stand is gekomen is relatief eenvoudig uit te leggen. Runners staat voor hardlopen/hardlopers.  En high staat voor een vrolijk, opgewekt, en prikkelend gevoel.

Tips

Wil je graag runners high worden? Wil je weten hoe je de kans vergroot om dit gelukzalige gevoel te ervaren? We sommen een paar tips voor je op:

Loop ‘normaal’

Het is belangrijk dat je redelijk normaal loopt. Hiermee bedoelen we dat jij jezelf niet helemaal leeg moet lopen. Je mag wel afzien echter is het zaak om dit enigszins beperkt te houden. Zorg dus voor een looproute en looptempo die uitdagend maar comfortabel is.

Lopen in een groep

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in een groep sporten meer endorfine aanmaken. Daarom is het aan te raden om in een groepje hard te lopen. Mocht je deze niet hebben dan is het advies om een koptelefoon op te zetten. Door te hardlopen met je favoriete muziek stimuleer je het aanmaken van endorfine.

Ochtendloop

En wordt beweerd dat wanneer je in de ochtend hardloopt je meer endorfine aanmaakt dan wanneer je in de avond loopt. Moet gezegd dat dit nooit bewezen is, echter is het nooit verkeerd om dit eens te testen.

Populaire damesschoenen

Populaire herenschoenen

Misschien vind je dit ook interessant?