Hoe strik je een hardloopschoen?

Ben je een fanatiek hardloper? Of ben je van plan om te gaan hardlopen en vraag jij je af hoe je het beste je hardloopschoen kunt strikken? In dit artikel nemen we het met je door.

hardloopschoenen strikken

Veters goed lostrekken

Stap jij doorgaans zo in de schoen? Zonder dat je de veters lostrekt? Dan willen we je adviseren omdat anders te doen. Trek de veters in z’n geheel los voordat je in de schoen stapt. Dit is belangrijk om de schoen goed aan de voet te laten aansluiten!

veters goed lostrekken

Van onderen naar boven

Vervolgens begin je de veter onderaan aan te trekken. Hierdoor zorg je ervoor dat de schoen goed om de voet heen sluit.

Bij het aantrekken van de veters begin je onderaan. Deze trek je het strakst aan, bij elk stapje naar boven hou je de veter iets losser. Door dit te doen voorkom je dat de schoen op de wreef begin te knellen.

het aantrekken van de veter

Het laatste gaatje

In een hardloopschoen heb je altijd het laatste gaatje. Dit gaatje zit heel dicht tegen het ene laatste gaatje aan. Veel mensen vraag zich af waar dit gaatje voor dient en of deze nut heeft.

En ja, dat gaatje heeft ontzettend veel zin. Het zorgt er namelijk voor dat je hiel goed geborgen zit waardoor slijtage in de schoen en blaren voorkomen worden. Daarnaast zorgt het voor extra stabiliteit waardoor de kans op blessures afneemt.

Nadeel van het gebruik van dit gaatje (als je op de traditionele manier strikt) is dat je voet een beetje bekneld komt te zitten. Dat vinden veel lopers niet prettig. Daarom kiezen ze er vaak voor om het gaatje vrij te laten.

Maar dat hoeft niet. Er is namelijk een handige strikmanier waarbij dit voorkomen kan worden maar waarbij je wel profiteert van de perfecte aansluiting en stabiliteit.

gaatje overslaan

Maak een lus

Begin met het maken van een lusje. Je duwt de veter, via de buitenkant, door laatste gaatje heen. Vervolgens trek je iets aan de veter waardoor er een lusje ontstaat. Uiteraard doe je dit aan beide kanten!

lus maken

Verbinden en aantrekken

Vervolgens ga je met de rechterveter over de schoen naar het linkerlusje. En ga je met de linkerveter door het rechterlusje. Duw de schoen vervolgens iets naar achter waardoor de lusjes strak komen te slaan. En strik vervolgens de schoen op de manier zoals je dat normaal ook doet.

verbinden en aantrekken

Misschien vind je dit ook interessant?

Hardloopshop.nl - Hardloopschoenen