Hoe lang doe je over 5 km hardlopen?

Ben jij een fanatieke hardloper of wil jij gaan beginnen met hardlopen? Vraag jij je af hoe lang jij zal doen over een afstand van 5 kilometer? Hardlopen is een sport waar je eenvoudig aan kan beginnen. Het lopen van afstanden van 5 kilometer of meer kan voor een beginnend hardloper pittig zijn, maar zal al snel een stuk eenvoudiger dan gedacht gaan. Wil jij alles weten over het lopen van afstanden van 5 kilometer of meer? Lees dan dit artikel.

5km hardlopen

5 kilometer voor een beginnend hardloper

Voor een beginnend hardloper kan een afstand van vijf kilometer pittig zijn om aan één stuk op een gelijk tempo vol te houden. Om dit wel te kunnen zal je moeten trainen. Wij raden aan om een gedegen hardloopschema te gebruiken wanneer je gaat beginnen. De eerste keren zal wellicht zwaar zijn, maar je zal al snel merken dat je stappen gaat maken qua conditie en snelheid. Beginnende hardloper lopen doorgaans een afstand van vijf kilometer in zo’n 35 tot 40 minuten. Door goed en regelmatig te trainen zal deze tijd snel afnemen.

5 kilometer voor een geoefend hardloper

Voor een geoefend hardloper is het goed te doen om een afstand van 5 kilometer binnen het half uur te lopen. Als jij een paar weken hardlopen hebt volgehouden zal je hier waarschijnlijk al onder zitten. Door te blijven trainen en goed op je voeding te letten zal je afvallen en een goede conditie opbouwen. Op den duur kan een geoefend hardloper die 2 á 3 keer per week hardloopt zeker tussen de 20 en 25 minuten lopen over een afstand van vijf kilometer. Sneller is ook mogelijk, maar zal misschien wat lastig worden. Door jouw schema aan te passen aan jouw doelen en vol ‘dedication’ door te gaan zal je jouw proces versnellen.

Tips voor het lopen van 5 kilometer onder de 30 minuten

Wanneer jij gaat hardlopen wil je natuurlijk een goede tijd neerzetten. Wanneer je gaat hardlopen wil je dus graag de vijf kilometer binnen het half uur kunnen voltooien. Om dit te kunnen zal jij moeten trainen. Maak gebruik van een hardloopschema, loop minimaal twee keer per week en houdt voldoende rust. Zo voorkom je blessures en zal je snel stappen maken in jouw ontwikkeling.

Populaire damesschoenen

Populaire herenschoenen

Misschien vind je dit ook interessant?