Wat wordt er binnen het golf bedoeld met een PAR?

Ben je een fanatiek sportliefhebber en hoor je golfspelers het hebben over een PAR? Wil je weten wat familie, vrienden, commentatoren en experts hiermee bedoelen? In dit artikel leggen we uit wat een PAR is en wat hiermee bedoeld wordt.

wat is boven par

PAR

PAR is de afkorting van Professional Average Record en geeft aan hoeveel slagen een professioneel golfspeler nodig heeft om een hole uit te spelen. De afkorting doet vermoeden dat dit alleen term is voor professionele spelers. Echter is dit niet het geval. Ook beginnend recreanten of ervaren amateurspelers kunnen een PAR slaan. Dit is per speler verschillend en wordt berekend aan de hand van je handicap.

Wat is een handicap?

Een handicap is een hele belangrijke term binnen het golf. Dit omdat elke golfer z’n eigen handicap heeft. Een handicap geeft weer hoe goede je als speler bent. Hoe lager je handicap hoe beter je over het algemeen bent. Dus mocht jij een handicap hebben van 32,5 en je maatje een handicap van 19. Dan beheerst je maatje de golfsport beter dan dat jij hem beheerst.

par en handicap

Waarom geïntroduceerd?

De handicap is geïntroduceerd met het idee dat vrijwel elke golfspeler tegen elkaar kan spelen. Nu zou je zeggen, maar dat kan normaal toch ook? Het antwoord daarop is ja. Echter als je een hele goede golfspeler en een beginnend golfspeler een wedstrijd laat spelen dan is er geen eerlijke competitie. Met de handicap regel is dit wel het geval. Dit omdat de lat hoger wordt gelegd als je goed bent en lager wanneer je wat minder goed bent.

Handicap bepalen

Je kunt als beginner niet zomaar de golfbaan opstappen. Je zult hiervoor eerst wat golflessen moeten nemen. Zodra een golf PRO je goed genoeg heeft bevonden dan krijg je permissie om onder begeleiding van een handicap speler de baan op te gaan. Vervolgens is het zaak dat je jouw regelexamen behaald. Zodra deze binnen is kun je bij de golfbaan een geregistreerde Qualifying kaart spelen uitgaande van een handicap-54. Belangrijk is dat je dit ten alle tijd doet met iemand die minimaal handicap-54 heeft. Dit omdat er iemand moet zijn die de kaart moet marken en ondertekenen. Zodra je 36 punten of meer bereikt krijg je handicap 54 (of lager)

Misschien interessant?

golfclubs