Golfswing verbeteren: maak gebruik van de heupdraai

Ben jij een fanatiek golfer en wil je graag de golfswing verbeteren? Ben je niet tevreden over je golfswing en ben je opzoek naar een praktische tip? In dit artikel behandelen we de heup draai.

heupdraai golf

Met de heup mee bewegen

We zien heel vaak dat golfers bij de golfswing de heup op een verkeerde manier laten meebewegen. In dat geval drukken ze de heupen in de richting van de bal. Echter is dat niet wenselijk. Dit omdat het veroorzaakt dat je heel erg moet werken om de bal goed te slaan. Dit kost energie maar komt ook de swingtechniek niet ten goede.

Backswing en downswing

Veel golfers hebben de backswing aardig voor elkaar. In veel gevallen zit daar het probleem niet. Echter in de downswing gaat men de fout in. Dit omdat vanaf dat punt de heup vaak in de richting van de bal wordt bewogen.

Heupdraai tijdens de downswing

Tijdens de downswing is het dus niet de bedoeling om je heup richting de bal te bewegen. Wat wel de bedoeling is, is dat je de heup laat draaien. Dus je staat met de voorkant van je bekken richting de bal en tijdens de downswing draai je deze richting de plek waar je de bal naar toe wil sturen.

Uiteraard kun je de heup niet draaien zonder dat er één voet mee beweegt.

Bij een goede heup draai en bij een goede golfswing zorg je ervoor dat je voorste voet blijft staan. Deze verandert dus niet van positie. Dat is voor de achterste voet anders. Deze voet draait namelijk met de heup mee. Dat wil zeggen dat de voet niet van positie verandert. Maar dat de punt van de teen wel van richting verandert. Deze draait met je slagbeweging en je heupen mee richting de hole.

heupdraai bij golfswing

De rest er achteraan laten komen

Zodra je de heup draai goed hebt uitgevoerd is het belangrijk dat je de beweging afmaakt. Heel plat gezegd laat je de beweging volledig uitvieren. Hierdoor geef je de bal meer snelheid mee waardoor je de bal verder slaat.

Relevante producten

  • Golf horloge | Garmin S60 Touchscreen
  • Firsttee – PGM – Golfhandschoen
  • Footjoy Raingrip handschoenen 

Misschien vind je dit ook interessant?