Wat is de Super Bowl?

Ben jij een sportliefhebber of kijk je wel eens naar sportwedstrijden? Heb jij wel eens gehoord van de Super Bowl, maar weet je niet precies wat dit voor wedstrijd is? De Super Bowl is de American footballfinale die jaarlijks wordt gehouden in de Verenigde Staten. Wil jij weten wie er spelen in deze finale en wat deze wedstrijd zo bijzonder maakt? In dit artikel vertellen we alles wat jij moet weten.

Super Bowl

Wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is een jaarlijks sportevenement dat vele toeschouwers en kijkers aantrekt. De finale wordt gespeeld tussen de beste American Footballteams van het jaar. De kampioen van de American Football Conference neemt het op tegen de kampioen van de National Football Conference. Dit zijn de twee professionele American footballcompetities van Amerika. De wedstrijd is het belangrijkste sportevenement in de Verenigde Staten. De eerste Super Bowl wedstrijd vond plaats in 1967. Jaarlijks wordt de wedstrijd in februari gespeeld. Heel Amerika kijkt reikhalzend uit naar deze finale. De wedstrijddag wordt zelfs als een officieuze feestdag benaderd.

superbowl amerika

Bizarre bedragen

Rondom een Super Bowl wedstrijd hangen verhalen over bizarre bedragen. Zo kosten kaartjes voor de wedstrijd enkele honderden tot duizenden Dollar, kosten advertenties in de rust van de wedstrijd minimaal 5 miljoen Dollar per 30 seconden, krijgt elke speler gegarandeerd 56.000 Dollar en krijgt elke speler van het winnende team 112.000 Dollar overgemaakt. Deze bizarre bedragen maken de Super Bowl een gigantisch lucratieve wedstrijd.

Kijkcijfers Super Bowl

De Super Bowl is dus het grootste sportevenement in de Verenigde Staten en trekt jaarlijks een gigantisch aantal kijkers naar de tv. Het recordaantal kijkers is de laatste jaren meerdere keren gebroken en staat tegenwoordig bijna op zo’n 115 miljoen. Dit gigantische aantal kijkers komt uitsluitend voor bij de Super Bowl en de Champions League finale.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport