Waarom een handschoen dragen met golf?

Vraag jij je af waarom golfers een handschoen dragen? Of ben je zelf groot golf liefhebber en ben je benieuwd naar de voor en nadelen van een golfhandschoen? In dit artikel gaan we er verder op in!

waarom golfhandschoenen

Voordelen en nadelen van een golfhandschoen

Het dragen van een golfhandschoen gebeurt niet zomaar. Het dragen van een handschoen zorgt voor meer grip, voorkomt blaren en draagt bij aan het golfcomfort. Hierdoor kun je preciezer golfen en de sport langer en comfortabeler beoefenen.

Met name in de zomer voelt het dragen van een golfhandschoen niet heel erg logisch. Dit omdat het al warm is en je de handen nog eens extra gaat bedekken. Toch raden we aan om wel met een golfhandschoen te spelen. Sterker, misschien moet je juist met warm weer gebruik maken van een handschoen. Dit om het eenvoudige feit dat je met warm weer eerder te maken krijgt met zweethanden. Zweethanden zorgen ervoor dat de grip afneemt en dat is iets wat je voorkomen wilt. Het dragen van handschoenen voorkomt dit en zorgt dat je de clubs altijd stevig in handen hebt.

Door een golfhandschoen te dragen kun je te maken krijgen met donorhanden. Dit verschijnsel zie je ook veel bij wielrenners en mountainbikers terug.

Donorhanden ontstaan redelijk eenvoudig, aangezien een dag in de zon golfen al snel voor een bruine lichaamstint zorgt. Echter heb je handschoenen aan waardoor de UV-straling je handen niet weet te bereiken.

Hierdoor ontstaat een direct kleurverschil met je polsen (mits je met korte mouwen speelt), wat ook wel een donorhand wordt genoemd.

Aan elke hand draag je een golfhandschoen?

Aan welke hand je een golfhandschoen draagt is afhankelijk van de hand waarmee je speelt. Ben je rechtshandig? Dan draag je een golfhandschoen om de linkerhand. Ben je linkshandig? Dan draag je de handschoen om je rechterhand?

Juiste maat kiezen

Zodra je golfhandschoen wilt aanschaffen is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Het is belangrijk dat de handschoen niet te groot is, dit omdat dit wrijving veroorzaakt waardoor de kans op blaren erg groot is. Echter wil je ook niet dat je hand in het nauw zit. Daarom raden we aan om veel aandacht te besteden aan de juiste maat.

Warm weer en koud weer

Golfhandschoenen zijn er in verschillende soorten te krijgen. Zo zijn er speciale winter handschoenen. Deze bieden naast grip en comfort ook nog eens warmte. Ook zijn er regenhandschoenen deze zijn waterdicht en uitgerust met raingrip. Een grip die ervoor zorgt dat je zelfs met regenachtige dagen de golfclubs goed in handen hebt.

Mocht je voornamelijk spelen met warm weer. Ga dan opzoek naar handschoenen met een ademende werking. Hierdoor voelen je handen minder verhit aan en kun je zonder hittestress doorspelen.

Materiaal

Zoals gezegd zijn er heel veel verschillende golfhandschoenen. Deze worden dan ook vaak van verschillende materialen gemaakt. Het vaakst wordt er gekozen voor een lederen handschoen. Zij het dat imitatieleer een veel gekozen alternatief is. Verschil zit hem vaak in het comfort. Een echt lederen handschoen voelt veel natuurlijker aan en heeft doorgaans een beter ademende werking.

Relevante producten

  • Golf horloge |¬†Garmin S60 Touchscreen
  • Firsttee – PGM – Golfhandschoen
  • Footjoy Raingrip handschoenen¬†

Misschien vind je dit ook interessant?

handschoen golf kopen