Golf handicap: wat is het en hoe werkt het?

Wil je graag weten wat een golf handicap inhoudt? Ben je benieuwd wat ze bedoelen met een golf handicap? In dit artikel leggen we het haarfijn aan je uit.

golfhandicap

Wat is een golfhandicap?

Om uit te leggen wat een golfhandicap is, is het eerst belangrijk om te weten wat een par is.

Een par geeft aan hoeveel slagen een gemiddelde professionele golfer nodig heeft om een bal in de hole te slaan. Elke baan heeft een aparte par, dit omdat de afstanden en moeilijkheidsgraad per baan verschilt.

De handicap van een golfer geeft aan hoe goed de speler is. Hoe lager je handicap hoe betere speler je bent. Eigenlijk wordt de handicap boven op het aantal par gerekend. Dus zodra je op een parbaan van 82 speelt en je hebt een handicap van 5 dan betekent dat een score van 89.

Waarom is de handicap in leven geroepen?

Golf is een erg moeilijk spelletje waarbij het niveau tussen spelers en speelsters enorm kan verschillen. Door de handicap regel is het mogelijk gemaakt dat spelers met uiteenleggende niveaus tegen elkaar kunnen strijden.

Zo kun je na een onderling duel kijken wie de meeste slagen onder zijn handicap zit. Degene die in positieve zin het verst van de handicap af zit heeft in dat geval het onderlinge duel gewonnen.

golf handicap

Een beginnend golfer

Een beginnend golfer begint met handicap 54 of lager. Als we uitgaan van 54 dan betekent dat een beginnend speler 54 extra slagen heeft. Deze slagen gelden voor de hele baan en niet per hole.

Dus als jij met een professioneel golfer een par 4 baan loopt dan heb jij per hole 3 extra slagen. Dit is eenvoudig te berekenen. Deel jouw handicap getal door de 18 holes en tel dit bij het aantal par op!

Relevante producten

  • Golf horloge | Garmin S60 Touchscreen
  • Lignum tee groen 82mm mix
  • Golfballen gebruikt/lakeballs

Misschien vind je dit ook interessant?