Tips om beter te leren chippen

Ben jij een golfer en of sla jij wel eens een balletje op de golfbaan? Wil jij weten hoe je beter kan chippen? Het spelen van een chip is een belangrijke en veelvoorkomende manier om de bal op de green te krijgen. Wil jij weten hoe je een chip perfect kan uitvoeren? Lees dan vooral dit artikel.

golf chippen

Wat is chippen?

Een chip is een manier om de bal te spelen wanneer het speeltuig op 10 of minder meter de green ligt. De bedoeling is om de bal met gevoel op de green te spelen. Door de lage snelheid en stuiter moet de bal rustig in de richting van de hole rollen. Gaat dit goed dan ligt de bal in of heel dicht bij de hole. Wanneer de bal op de green blijft liggen zou het vervolgens een koud kunstje moeten zijn om de bal in de hole te putten. Maar hoe voer je een chip goed uit? Dat vertellen we hieronder.

Stap 1: De greep

De greep is belangrijk bij het chippen. Eigenlijk heeft het met een verkeerde greep geen zin om een chip te proberen. De bal moet namelijk gecontroleerd en op een rustige manier gespeeld worden. Pak de stok vast op de manier hoe jij dat altijd doet en pak de club helemaal aan de onderkant van het handvat. Zo heb je veel meer controle en kan je de bal met beleid richting de hole spelen.

Stap 2: De houding

Wanneer de greep juist is, is het tijd om je te focussen op de goede houding. Ga naast de bal staan, zet je voeten evenwijdig neer en zorg ervoor dat de bal in lijn ligt met de binnenkant van jouw rechtervoet. Je voeten zet je dicht bij elkaar. Als je in deze houding staat verplaats je de meerderheid van jouw gewicht, zo’n 60%, naar jouw voorste voet.

beter leren chippen

Stap 3: De slag

Het spelen van een chip doe je wanneer de afstand naar de green niet meer zo groot is. Hierdoor is een chip een zachte slag die met beleid moet worden gedaan. Wanneer je de bal te hard speelt belandt het speeltuig namelijk aan de andere kant van de green en dus te ver van de hole. Speel de bal met een zachte tik en gebruik je souplesse. Een chip is een bal waarop even geoefend moet worden voor de juiste beheersing. Doe dit dus naar hartenlust.

Relevante producten

  • Firsttee – PGM – Golfhandschoen
  • Footjoy Raingrip handschoenen 

Misschien interessant?

golfclubs