Waarop moet je letten bij het kopen van fairway woods?

Fairway woods zijn een belangrijk onderdeel van de clubkeuze van iedere golfer. Ze zijn ontworpen om afstanden te overbruggen en kunnen je helpen om verre holes te bereiken wanneer de ijzers niet werken. Fairway woods zijn een rijke aanvulling op je golftas, ze helpen je om jouw scores te verbeteren. Fairway woods kunnen lastig zijn om te hanteren in vergelijking met ijzers en hybrides. Daarom kun je het beste een fairway wood kiezen die goed past bij jouw vaardigheden en die een aanvulling zijn voor jouw set golfclubs.

fairway woods

Verstelbare en niet verstelbare fairway woods

Er bestaan nu aanpasbare fairway woods die de golfer de vrijheid geven om deze naar wens aan te passen. De moderne mogelijkheid om de fairway wood aan te passen wordt steeds populairder; steeds meer fabrikanten brengen dit type wood op de markt. Het concept wordt met open armen ontvangen door professionele golfers, maar ook door amateurs. Wanneer iemand een fairway wood wil kopen, dan is dit één van de kenmerken om naar uit te kijken!

Golfers passen elke dag hun slag aan, ook de clubs worden aan de veranderingen aangepast. Een club die aanpasbaar is aan de situatie, is daarom zeer waardevol. De aspecten die kunnen worden aangepast aan de verstelbare fairway woods zijn loft, gewicht en gezichtsrichting.

De verstelbaarheid van fairway woods is de nieuwe norm geworden, toch geven sommige golfers nog steeds voorkeur aan standaard fairway woods. Volgens deze spelers betekent de verstelbaarheid niet automatisch dat hun spel beter wordt. Het gaat erom of je goed om kunt gaan met de club.

De respectievelijke loft moet afstanden opvullen

Fairway woods hebben verschillende opties voor de zogenaamde loft. Golfers maken hun keus op basis van de opties die al in hun golf set aanwezig is. De opties voor de loft zijn 3,5,7 en 9. De keus is afhankelijk van wat de golfer wil bereiken en welke afstanden moeten worden opgevuld, omdat deze niet kunnen worden bereikt met de andere clubs.

Het ontwerp van de clubhead

De clubhead van fairway woods komt in contact met de bal, daarom is het een zeer belangrijke factor. Als speler kun je kiezen voor een breed slagvlak, om de bal goed ver te slaan, of voor een ondiep slagvlak, om je uit het hoge gras te helpen. De clubhead kan ook afgeronde randen hebben, deze helpen spelers om beter vanuit een strakke lies te slaan.

Het materiaal van de fairway wood

De naam fairway wood is niet representatief meer voor het materiaal, ze zijn namelijk niet meer gemaakt van hout. Er bestaan drie verschillende materialen waar moderne fairway woods van worden gemaakt; staal, titanium of een combinatie met kunststof. Je keus hangt af van je eigen gevoel met de club.

Waarop letten bij het kopen van een fairway wood?

De keus van een fairway wood kun je het best laten afhangen van de volgende aspecten:

  • Wil je een verstelbare of standaard fairway wood?
  • Wel materiaal vind je het prettigst?
  • Het gebruik bepaalt de vorm van de clubhead.
  • Welke afstanden mis je in je golfset?
  • Welke flexibiliteit wil je in de shaft?
  • Hoeveel geld heb je te besteden?

Relevante producten

  • Golf horloge | Garmin S60 Touchscreen
  • Firsttee – PGM – Golfhandschoen
  • Footjoy Raingrip handschoenen 

Misschien interessant?

golfclubs