Waar moet je op letten bij het kopen van een golf driver?

De driver is één van de belangrijkste golfclubs, ook al wordt hij maar één keer gebruikt per hole. In een golftas is de driver de club die boven alles uitsteekt. Het doel van deze golfclub is om bij het afslaan de bal zo dicht mogelijk bij de hole te krijgen. Door de ontwikkeling van golfclubs zijn drivers steeds beter handelbaar en kan de bal over grotere afstanden geslagen worden.

golf driver kopen

Golfmateriaal wordt veelal online gekocht. Zonder hulp van een deskundige kan het nog best lastig zijn om de juiste keus te maken uit het enorme assortiment. In dit artikel geven we je raad waarop je moet letten bij het kopen van een driver.

De verschillende onderdelen van de driver

De driver bestaat uit een aantal onderdelen. De belangrijkste zijn het hoofd van de driver en de stang. De meeste hoofden van drivers zijn tegenwoordig gemaakt van carbon of titanium. De lichte materialen zorgen ervoor dat de clubhoofden steeds groter kunnen worden, zonder dat de driver te zwaar wordt. Dit zorgt ervoor dat de bal beter geraakt kan worden en daardoor verder geslagen.

Een ander onderdeel van de driver is de stang of shaft. Dit is een belangrijk onderdeel van de driver. De shaft wordt tegenwoordig vooral gemaakt van de kunststoffen grafiet en composiet. De grafiet geeft de driver zijn nodige flexibiliteit. Er bestaan verschillende gradaties in flexibiliteit waaruit je kunt kiezen. De meeste golfers kiezen voor een shaft met normale flexibiliteit. Als je een hele hoge swingsnelheid hebt, dan is een minder flexibele shaft geschikt voor jou.

De loft van de driver bepaalt het aantal graden waarin het slagvlak helt. Deze afwijking zorgt voor meer of minder hoogte en lengte van de vlucht van de bal. Drivers zijn verkrijgbaar in lofts tussen 8 en 13 graden. Hoe hoger het aantal graden, des te hoger de bal zal vliegen. Ben je een ervaren golfer met een snelle swing dan kun je kiezen voor meer graden. Wanneer je echte een beginner bent, of je swingsnelheid is gewoon minder, dan kun je beter kiezen voor een lagere loft. Anders zal het resultaat zijn dat de bal een stuk minder ver komt. Voor een gemiddelde golfer is een driver met een loft tussen 9 en 11 graden het meest geschikt.

Voor welk merk kies je?

Er bestaan veel verschillende merken golfclubs. Als je een nieuwe driver wilt aanschaffen, dan kun je je keus het best laten afhangen van je budget en de eerdere ervaring met bepaalde merken. Heb je geen idee voor welk merk je moet kiezen? Misschien is het dan verstandig om naar een winkel te gaan om de driver te voelen. Goede golfmerken zijn Callaway, Ping, Titleist, TaylorMade en Wilson; deze produceren drivers van vergelijkbare kwaliteit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een golf driver?

Ben je een gemiddelde golfer en wil je een nieuwe driver aanschaffen? Let dan op de volgende punten:

  • Een driver met normale flexibiliteit;
  • Een loft tussen 10 en 11 graden.
  • Ben je een golfer met een snelle swing? Dan gelden voor jou deze richtlijnen:
  • Een driver met minder flexibiliteit of stiff reflex;
  • Een loft tussen 9 en 10 graden.

Relevante producten

  • Golf horloge | Garmin S60 Touchscreen
  • Firsttee – PGM – Golfhandschoen
  • Footjoy Raingrip handschoenen 

Misschien interessant?

golfclubs