Voetbalschoenen met een sokje: waar dient het sokje voor?

Ben jij een voetballer of wil je beginnen met het beoefenen van voetbal? Ben jij op zoek naar een paar nieuwe voetbalschoenen en twijfel je over welk type schoen voor jou het beste is? Er zijn verschillende soorten voetbalschoenen. Deze verschillen bijvoorbeeld van stof, ondergrond voorkeur en hebben wel of niet een sokje. Wil jij weten wat dit sokje, dat vast zit aan de schoen, doet en waarom het handig kan zijn? In dit artikel leggen we het uit.

voetbalschoenen met sokje

Waarvoor dient het sokje?

Het kousje dat aan de voetbalschoenen vastzit is een dun stoffen sokje dat de stabiliteit van uw knieën en enkels moet vergroten. Het sokje is elastisch en zal dus zeer comfortabel aanvoelen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het sokje te strak zal zitten en kan gaan knellen. Het sokje en de rest van de schoen is zo gemaakt dat het voelt alsof u geen schoenen aanhebt. Dit komt uw stabiliteit, stevigheid, comfort en balgevoel absoluut ten goede. Een absolute aanrader dus.

voetbalschoenen met sok sokje

Voor wie is een voetbalschoen met sokje geschikt?

Een voetbalschoen met sokje is eigenlijk voor iedereen geschikt. Maar voor mensen met slappe of kwetsbare enkels en knieën nog beter. Zij ervaren in meer of mindere mate een onstabiel gevoel in hun gewrichten en kunnen dus veel profijt hebben bij voetbalschoenen met een sokje. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur en gevoel of jij een voetbalschoen met of zonder sokje wil aanschaffen.

Voetbalschoenen met sokje

De bekende sportmerken Adidas en Nike zijn koplopers op het gebied van voetbalschoenen met een sokje. Zij hebben beide zeer comfortabele en lichte voetbalschoenen in hun assortiment  die de stabiliteit en balans van jou in voetbalwedstrijden vergroten. Beide merken hebben meerdere schoenen lijnen die zowel met als zonder sokje te koop zijn. Pas gerust schoenen van beide merken en kijk of een voetbalschoen met sokje iets voor jou is. Staar je niet blind op de eerste keer dat je lastig in de schoen komt. Dit gaat naar verloop van tijd veel soepeler.

Bekijk hier de uitgebreide voetbalschoen collectie van Voetbal Direct.nl

Sport