Waar moet je op letten bij het kopen van hybride golfclubs?

Wanneer je op de golfbaan aan het spelen bent dan zijn er momenten dat je een club wilt die loft en lengte biedt, maar ook controle. Het kan zijn dat je de bal uit de rough moet slaan, of een smalle fairway moet overbruggen. Deze situaties vragen om een combinatie van de beste aspecten van een fairway wood en een iron; een hybrides club.

hybride golfclub kopen

Wat is een hybride golfclub?

Hybrides golfclubs dichten de kloof tussen de verschillende irons en de woods. Ze zijn gemaakt om afstand, de vlucht van de bal en de controle te combineren met de positieve eigenschappen van irons en woods. Je zou deze zelfs kunnen vervangen met een hybrides. Dit doe je als volgt: Godverdomme dit is slecht whaha ja !!

  1. Hybride 2H: Wood 4 / Iron 3
  2. Hybride 3H of 4H: Wood 5 / Iron 4
  3. Hybride 5H: Wood 7 of 9 / Iron 5
  4. Hybride 6H: Wood 11 / Iron 6

Je kunt bovenstaande aanduidingen zien als richtlijnen, soms moet je even experimenteren om de geschikte hybride te vinden. Wil je een hybride golfclub kopen? Dan zijn er nog een aantal keuzes waarop je moet letten.

Het materiaal van de hybrides golfclub

De clubhead van een hybride is groter dan van een iron, maar kleiner dan van een fairwaywood. Doordat de head groter is heb je meer kans om de goed bal te raken op de zogenaamde sweetspot. Dit kan helpen voor het bouwen van vertrouwen bij minder ervaren golfers.

Een clubhead is meestal gemaakt van titanium of staal. Het platte oppervlak is vergelijkbaar met het oppervlak van een iron of ijzer. Dit zorgt ervoor dat je de bal makkelijker recht kunt slaan. Het zwaartepunt van een hybride club is lager geplaatst en meer naar achteren. Dit zorgt ervoor dat de bal makkelijker te liften is met een lage swingsnelheid. De onderkant of zool van de clubhead van een hybride is breder. Hierdoor kan het makkelijk over de grond glijden en wordt de kans verkleind dat je een divot krijgt voordat de bal geraakt wordt.

Hybrides clubs zijn verkrijgbaar in verschillende lofts, van 16 tot 27 graden, soms zelfs hoger. Vervang je een iron of wood met een hybrides? Dan is het cruciaal om een hybrides te kopen die dezelfde lengte en loft heeft, zodat je geen gaten krijgt in de afstanden.

De lengte van de hybrides golfclub

De lengte van hybrides golfclubs is meestal gelijk of iets langer dan een traditionele langer iron. Ze zijn daarentegen korter dan fairway woods. Hierdoor zijn ze makkelijker te controleren dan een lange fairway wood, dit geeft je meer vertrouwen wanneer je een beginnend golfer bent.

De schacht van de hybrides golfclub

De schachten van hybrides golfclubs worden meestal gemaakt van grafiet. De schacht heeft over het algemeen hetzelfde gewicht als de bijpassende schacht van een fairway wood. Het materiaal grafite kan helpen om meer snelheid in de clubhead te produceren. De schachten of shafts van hybrides golfclubs zijn in verschillende categorieën van flexibiliteit beschikbaar; normaal, stijf en extra stijf. Je kunt tevens kiezen voor senior schachten of een dames shaft.

Misschien interessant?

golfclubs