Beachvolleybal sokken

Ben je een groot liefhebber van een potje beachvolleybal? Heb je soms zere voeten van de kiezeltjes, kleine steentjes het hete zand? En ben je opzoek naar een oplossing? In dit artikel gaan we daar verder op in!

sokken beachvolleybal

Zere voeten bij beachvolleybal

Misschien herken je het wel. Je bent lekker aan het beach volleyballen maar na verloop van tijd beginnen je voeten zeer te doen. Het is een euvel waar veel beach volleyballers mee te maken hebben. De zere voeten ontstaan vaak door het zand. Het zand kan op een warme zomerdag bijvoorbeeld akelig heet zijn. Daarnaast bestaat er de kans dat er kleine steentjes of kiezeltjes in het zand zitten. In eerste instantie gaat het vaak nog wel. Maar na meerdere malen springen, landen, rennen en duiken beginnen de voeten echt pijn te doen en verlies je het spelplezier.

beachvolleybal sokken

Het dragen van beachvolleybal sokken

Het dragen van beachvolleybal sokken helpt je bij dit probleem. Het zorgt ervoor dat je niet tussentijds hoeft te stoppen en vrolijk door kunt spelen.

Beachvolleybalsokken zijn sokken met elastiek waardoor deze nauw om de voet heen sluiten. Hierdoor gaan de sokken tijdens het spelen niet uit en ben je de gehele partij goed beschermd.

Beachsokken worden ook wel sandsocks of zandsokken genoemd en zitten heel comfortabel. De sok heeft een vrij dunne bovenkant met een ademende werking waardoor je na verloop van tijd niet meer door hebt dat je de sokken aan hebt.

Andere sporten en doeleinden

Beachsokken worden ook voor andere sporten en doeleinden gebruikt. Denk aan een potje voetvolley op het strand. Tijdens een potje voetvolley krijg je met dezelfde problemen te maken als bij beachvolleybal. En doordat de sok nauw om de voet heen sluit gaat het niet ten koste van het balgevoel.

Naast dat wordt de sok ook veel gebruikt op vakanties. Mensen vinden het hete zand of de harde kiezels en stenen doorgaans geen pretje. Door de sokken te dragen zijn ze hier goed tegen beschermd en kunnen ze optimaal genieten van hun stranddag.

Veel gekochte beach sokken

  • Vincere Sandsocks Zwart
  • Vincere Sandsocks Marine Blue
  • Vincere Sandsocks Blue Lightning

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport