Hoe hard schieten profvoetballers? Top 5 hardste schoten ooit!

Ben jij een voetballer of kijk jij graag naar een voetbalwedstrijd? Ben jij benieuwd naar hoe hard voetballers schieten? Harde schoten zijn een succesvolle manier om te scoren. Een bal die dusdanig hard wordt geschoten is voor een keeper, zeker wanneer de bal ook nog eens richting de hoek van het doel gaat, niet tot heel lastig te stoppen. Als het de keeper al lukt om de bal te pareren dan is de kans dat de keeper moeite heeft met het verwerken enorm groot. Het hard schieten van ballen is dus de manier om het de keeper moeilijk te maken. Maar hoe doe je dit? En hoe hard schieten profvoetballers zou eigenlijk?

hoe hard schieten voetballers

Hoe hard schieten voetballers?

Nederlandse voetballers zoals Ronald Koeman, Frank de Boer en Jaap Stam stonden in hun tijd bekend als spelers met een zeer hard schot. Eén van de namen uit dit rijtje is verderop in de artikel zelfs terug te vinden als speler met het op twee na hardst geschoten doelpunt ooit. Het hardste doelpunt aller tijden had een snelheid van ruim 200 kilometer per uur. Schoten die deze snelheid benaderen zijn zeer zeldzaam en erg lastig te produceren. Harde schoten zijn voor een keeper natuurlijk moeilijk te stoppen. Ben jij benieuwd hoe jij harder kan schieten? Hieronder geven we een aantal tips.

Tips om harder te schieten

Om ballen harder richting doel te schieten moeten verschillende aspecten getraind worden. Traptechniek is minstens net zo belangrijk als de kracht die jij in je benen hebt. Maar wat te denken van de aanloop en de lichaamshouding? Om ballen als raketten op doel af te vuren moet je alles tot in de perfectie trainen. Hier gaat veel tijd in zitten, maar wees niet bang. Al deze trainingsuren zullen hoe dan ook lonen. Misschien lukt het nog niet om ballen net zo hard te schieten als de internationale topvoetballers, met het verbeteren van jouw schot is altijd een goed plan. Want wat is nou leuker dan het maken van doelpunten? Precies: Het maken van nóg meer doelpunten!

Om van jouw schoten ware kanonskogels te maken raden wij aan:

  • Train jouw beenspieren
  • Trap na afloop van elke training minstens 10/15 ballen op doel
  • Maak van jouw aanloop een automatisme
  • Zorg ervoor dat je lichaam altijd in balans is wanneer je een bal gaat schieten

5 hardste doelpunten

De geschiedenis van de voetbalsport kent vele mooie doelpunten. Een aantal daarvan zijn zeer hard. Hieronder hebben we de beelden verzameld van de vijf hardste schoten uit de voetbalgeschiedenis:

5 – Zlatan Ibrahimovic (170 KM/H)

4 – Ronald Koeman (188 KM/H)

3 – Steven Reid (189 KM/H)

2 – Arjen Robben (190 KM/H)

1 – Ronny Heberson (210 KM/H)

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport