Leuke basketbal spellen en oefeningen

Ben jij op zoek naar leuke basketbal spelletjes om te spelen met kinderen, jeugd, vrienden, collega’s of teamgenoten? Wij hebben verschillende spelletjes voor zowel geoefende als beginnende basketballers op een rijtje gezet in dit artikel. Lees dus vooral verder en ga lekker spelen!

basketbalspellen

Spel 1: Slalommen

Slalommen kan op allerlei manieren. Je kan iedere deelnemer ‘klokken’ en op basis daarvan een eindstand bepalen, je kan een estafettevorm bedenken of meerdere teams maken waarbij de groepjes het tegen elkaar opnemen. Bekijk voor jezelf wat het leukst is voor jouw gezelschap. Zorg ervoor dat het uitgezette parcours niet te uitdagend, maar wel uitdagend genoeg is voor jouw basketballers. Zo zorg je ervoor dat iedereen gemotiveerd blijft en plezier heeft aan het spelletje.

Spel 2: Schiettent

Er is niets leuker dan de bal op spectaculaire wijze in de basket gooien. Creëer dus een ‘schietvak’ en leg verschillende baskets, manden, bakken en borden in de zaal. Bepaal hoeveel punten het raken van elk voorwerp waard is. Leg de voorwerpen op verschillende afstanden en hoogtes neer. Ook dit spelletje kan per individu, maar ook heel goed in groepsverband.

Spel 3: Dribbelkoning

Wie is de dribbelkoning van jouw gezelschap? Zet een parcours uit waarbij deelnemers moeten kappen, draaien, springen, sprinten en ga zo maar door. Verzin leuke hindernissen en kijk wie er hier het behendigst doorheen kan glippen. Let erop dat het parcours een veilig, maar spannend strijdtoneel is.

basketbal dribbelen spel

Spel 4: Wonderschone treffers

Wie kan het mooiste doelpunt maken? Daag de spelers uit tot spectaculaire doelpunten. Scoor met trucjes, van grote afstand, met een dunk, van achter de basket of op andere wijze. Stel een objectieve jury aan en geef hen de verantwoordelijkheid voor het kiezen van de winnaar.

Spel 5: Basketdart

Teken op de grond een grote cirkel met daarin 4 kleinere cirkels. Van buiten naar binnen zijn de cirkels 10 tot 50 punten waard. Laat de spelers de basketbal in de cirkel gooien of rollen. De speler ontvangt het aantal punten dat de cirkel waarin de bal eindigt, aangeeft. Laat de spelers meerdere pogingen wagen en maak op basis van het behaalde punten een einduitslag.

Spel 6: Shoot-out

Om de spanning hoog op te laten lopen kun je de deelnemers verdelen in twee groepen die het moeten opnemen tegen elkaar in een heuse shoot-out. Iedere speler mag in totaal één of twee keer een vrije worp op de basket afvuren. Het team dat de meeste punten weet te scoren wint de wedstrijd.

Goed beoordeelde producten

  • SportX Basketbal
  • Spalding Basketbal Kinderen 
  • Spalding Basketbal BBL TF1000

Misschien vind je dit ook interessant?