Wat bedoelen ze met de bus parkeren?

Ben je een groot voetbal/ sportliefhebber en hoor je een commentator, trainer, coach, expert, vriend of familielid het hebben over ‘de bus parkeren?’ Heb je geen idee wat dit betekent maar ben je daar wel benieuwd naar? In dit artikel leggen we het aan je uit!

bus parkeren voetbal

Bus parkeren

Met de bus parkeren wordt een zeer verdedigende speelstijl bedoeld. Een speelstijl waar een aanvallende ploeg het vaak erg moeilijk mee heeft. Dit omdat de ruimtes dusdanig klein zijn dat het moeilijk is om een fatsoenlijke kans te creëren.

De term komt voort vanuit het idee dat er een spreekwoordelijke bus voor het doel staat. Een bus is doorgaans groter dan het doel waardoor het lastig is om te scoren.

Weinig sympathie

Mocht je trainer of spelers zijn en opzoek zijn naar sympathie. Dan raden we af om de ‘parkeer de bus’ voetbalstijl te hanteren. Deze voetbalstijl is namelijk erg onaantrekkelijk om naar te kijken en wordt door veel voetbalsupporters en experts verafschuwd. Iets waarvoor wat te zeggen is aangezien het voetbalspel een feest moet zijn. Echter kan het wel zeer effectief zijn. Zeker wanneer je tegen een betere ploeg speelt, kan dit je de kans geven om een resultaat te halen.

Op het voetbalspel FIFA

Het voetbalspel FIFA is zonder meer één van de meest gespeelde games ter wereld. Er wordt hierbij online, dus tegen spelers vanuit de hele wereld, met echte clubnamen en echte spelersnamen gestreden om de winst.

Binnen dit spel kun je diverse tactieken hanteren. Sinds enkele jaren hoort daar ook de ‘parkeer de bus’ tactiek bij. In dat geval trekken je spelers massaal terug om een tegengoal te voorkomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door EA SPORTS FIFA (@easportsfifa)

Trainers en clubs

Nederland staat wereldwijd bekend om zijn frivole en aanvallende voetbal. Echter zijn er ook landen, clubs en trainers waarbij dit totaal niet het geval is. Daar is resultaat het allerbelangrijkste. Vaak spelen dat soort landen, teams en coaches op de 0. Dit omdat als ze de 0 houden, ze in ieder geval niet verliezen. Vanuit die gedachte proberen ze met messcherpe counters een doelpunt te prikken om vervolgens in het restant van de wedstrijd de boel weer te neutraliseren.

Vroeger was met name Italië heer en meester in dit spel. Echter langzamerhand is daar de speelstijl flink veranderd. Tegenwoordig wordt daar veel aanvallender gedacht dan voorheen.

Ook Mourinho, een Portugese toptrainer, staat bekend om zijn defensieve speelstijl. Velen vinden het een verschrikking om naar te kijken. Echter als je het palmares van Mourinho erbij pakt kun je niet ontkennen dat het zeer effectief kan zijn.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport