Golfschoenen kopen: waar moet je op letten?

Ben je een fanatiek golfer en toe aan nieuwe golf schoenen? Zijn jouw golfschoenen versleten en wil je weten waar je op moet letten als je nieuwe golfschoenen koopt? In dit artikel nemen we tips en aandachtspunten met je door.

golfschoenen kopen

Type golfschoenen

Er zijn heel veel verschillende soorten golfschoenen. Om het je makkelijk te maken, maken delen wij de schoenen op een 3-tal categorieën, namelijk:

  • Klassieke golfschoen
  • Professionele golfschoen
  • Modieuze golfschoen

Klassieke golfschoen

De klassieke golfschoen is een golfschoen met een lichte retro-look. Dat betekent overigens niet dat dit type schoen niet meer door de beugel kan. Er wordt namelijk nog veel op de klassieke golfschoen gespeeld. Allereerst omdat de schoen en het leder van goede kwaliteit is. Maar ook zeker omdat veel golfliefhebbers fan zijn van deze prachtige authentieke look.

klassieke golfschoen kopen

Professionele golfschoen

Professionele golfschoenen zijn vaak te herkennen aan de prijs. Dit type schoen zit namelijk in het hogere prijssegment. Wat maakt dat amateurs dit type schoen vaak in de schappen laten liggen. De professionele golfschoen is vaak erg licht, zeer stabiel, behoorlijk comfortabel en zien er erg sportief uit.

professionele golfschoen

Modieuze golfschoen

Dit type schoen bewijst dat de golfsport niet meer alleen voor de ‘elite’ is bedoeld. De modieuze schoenen zien er erg casual uit en nodigt uit om golfsport te proberen. Echter is dat niet de enige reden dat dit type schoen wordt afgenomen. Ook qua comfort en stabiliteit heeft dit type schoen veel te bieden.

casual golfschoen

De juiste kleur kiezen

Vroeger waren gekleurde en opvallende golfschoenen erg ongewenst op een golfbaan. Echter is dat tegenwoordig niet meer zo. Regelmatig zie je golfers met opvallende schoenen rondlopen. Zij het dat het ook niet overdreven hoeft te worden. Daarom adviseren wij om schoenen aan te schaffen die enigszins bij je outfit passen.

Koop 2 paar golfschoenen

Ons advies is om twee paar golfschoenen aan te schaffen. Namelijk één voor de zomer en één voor de winter. Dit omdat deze seizoenen en de bijbehorende weerstypen enorm van elkaar verschillen.

In de zomer wil je namelijk frisse schoenen hebben die niet te warm worden. Maar in de winter wil je juist warme en waterdichte schoenen om de voeten.

Door hierop in te spelen ben je altijd voorbereid op wat er komen gaat. En kun je in tussenseizoenen als de herfst en de lente beslissen welke schoenen het beste bij dat moment passen.

golfschoen kopen jumbo golf wereld

Stabiliteit van de schoen

Het is heel verleidelijk op een schoen te kopen die alleen maar lekker zit. Echter is dat niet het advies. Je moet ook kijken naar de stabiliteit van de schoen. Dit kan je bijvoorbeeld helpen bij een goeie golfswing.

stabiliteit golfschoen

Golfschoen rekt uit

Het is belangrijk dat je een schoen koopt die heel nauw om je voet heen sluit. Dit omdat een golfschoen na gebruik uitrekt. Koop je een schoen die bij het passen al los zit, dan wordt de ruimte naarmate je er mee speelt als maar groter. Dit gaat ten koste van de stabiliteit. Stabiliteit die je nodig bent bij o.a. de golfswing.

Comfort

Wat ten aller tijde belangrijk is, is dat de schoen lekker zit. Een schoen die lekker zit geeft veel comfort waardoor het golfen een stuk leuker en prettiger wordt.

Spikes onder de schoen

Een golfschoen heeft spikes onder de schoen. En dat is niet zonder reden. Het geeft je stabiliteit en voorkomt dat je uitglijdt. Daarom is het belangrijk dat je schoenen koopt waarbij je de spikes makkelijk kunt vervangen. Mocht er één kapot zijn of kwijtraken dan is dit in mum van tijd op te lossen en gaat dit nooit ten koste van het golfplezier.

Sluiting van de schoen

De sluiting heeft uiteraard invloed op de pasvorm van de schoen. Het is daarom ook belangrijk om je te verdiepen in de verschillende soorten sluitingen. Elk type sluiting past namelijk bij een ‘soort voet’. Zo past de opensluiting goed bij mensen met een hoge wreef. En past de sluiting waarbij de veter onderaan zit goed bij mensen met een smalle voet.

Misschien interessant?

golfschoen kopen jumbo golf wereld