Wat moet je meenemen als je naar de sportschool gaat?

Wil jij graag afvallen, spiermassa opbouwen of fit worden? Ben jij van plan om naar de sportschool te gaan? Goed plan! Het kiezen van een sportschool die bij jou past is belangrijk voor jouw doelen. Maar wat moet je allemaal meenemen als je naar de sportschool gaat? In dit artikel leggen we het uit.

wat meenemen sportschool

Wat neem je mee naar de sportschool?

Als je gaat sporten wil je natuurlijk goed voorbereid aankomen bij de sportschool. Het is vervelend als je de parkeerplaats oprijdt, -fietst of loopt en erachter komt dat je wat vergeten bent. De volgende dingen mogen absoluut niet ontbreken in jouw sporttas:

  • Lidmaatschap pasje: Wanneer je gaat sporten moet je wel je pasje meenemen. Zo kan je aantonen dat jij het recht hebt om te sporten in jouw sportschool.
  • Sportkleding: De juiste kleding is natuurlijk erg belangrijk wanneer jij gaat sporten. Trek kleding aan waarbij jij je fijn voelt. Dit kan een trainingsbroek, sportbroekje, sportshirt, trui of vest zijn. Sporten in je spijkerbroek is geen aanrader. Sporten in ontbloot bovenlijf is in veel sportscholen verboden.
  • Schone schoenen: Trek schone sportschoenen aan. Doe de schoenen pas aan wanneer jij binnen bent. Zo blijven de schoenen ook schoon. Zo voorkom je dat jij de hele vloer van de sportschool onbedoeld vol strooit met zand, modder of wat dan ook.
  • Bidon/drinkflesje: Neem altijd water of ander geschikt drinken mee. Tijdens het sporten verlies je veel vocht en het is belangrijk om dit verloren vocht te compenseren.
  • Handdoek: Een handdoek is vaak verplicht in een sportschool. Neem een schone handdoek mee die over de zitting of rugleuning van een apparaat kan leggen. Dit is zowel voor jou als de mensen voor of na jou wel zo hygiënisch.

Zonder deze voorwerpen wordt het sporten lastig of vervelend. Zorg ervoor dat je deze dingen dus altijd bij je hebt.

wat meenemen sportschool

Eventuele meenemers

Maar ook andere voorwerpen raden wij zeker aan om mee te nemen. Wat denk je van oordopjes om een lekker opzwepend muziekje te luisteren, een hangslot om jouw spullen veilig op te bergen, wat te eten voor na het sporten, een pakje kauwgom en een busje deodorant. Wij raden aan om de deodorant zowel voor als na het sporten te gebruiken. Dit omdat oud zweet namelijk gaat stinken tijdens beweging. Spuit deo voor en na afloop van uw sportschoolbezoek en zorg ervoor dat u altijd fris ruikt.

Controleer voorafgaand aan uw lidmaatschap of sportschoolbezoek even de regels die gelden in uw sportschool. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Gerelateerde producten

  • Dikke fitness mat
  • PU vaste halterstang (30kg)
  • Rucanor Fitnessbal – Ø 65 cm – Grijs

Misschien vind je dit ook interessant?