Wat zijn hand walk outs?

Ben je een groot sportliefhebber en ben je opzoek naar goede fitness oefeningen? Wil je weten wat hand walk outs zijn, welke spieren je er mee traint en welke verschillende varianten er zijn? In dit artikel gaan we er verder op in!

hand walk outs

Hand walk outs

De letterlijke vertaling van hand walk outs staat voor hand uitloop. En dat is letterlijk wat er gebeurd. Deze oefening begint namelijk staand maar loopt uit in een hand wandeling.

De hand walk out is een zeer effectieve oefening waarbij vrijwel alle spieren in het lichaam aan het werk worden gezet. De oefening is dan ook zeer geschikt voor het versterken en verbeteren van je core stability.

Voordeel van deze oefening

De oefening heeft meerdere voordelen. Allereerst is het een oefening die relatief simpel is uit te voeren. De oefening kan wel erg zwaar zijn maar technisch gezien is die dus vrij eenvoudig. Daarnaast kun je ‘m overal en op elk moment van de dag uitvoeren. Dit komt omdat je geen apparatuur nodig bent. Enkel wat ruimte en motivatie is ruim voldoende.

Hoe uit te voeren?

Je begint in een staande positie. Vervolgens buig je door je knieën en hurk je neer, waarbij je met je handen de grond aanraakt. Vanuit deze positie loop je met je armen naar voren totdat je eindigt in een rechte armplankpositie. Deze positie houd je even vast om vervolgens weer terug te lopen naar de staande startpositie. Herhaal dit vervolgens meerdere malen.

Verschillende varianten

De oefening is op verschillende manieren uit te voeren. Laten we beginnen met een tip voor beginners. Hierboven beschrijven we namelijk dat je vanuit een staande positie start. Mocht dit nou te zwaar zijn dan kun je de oefening ook op je knieën beginnen.

Naast dat zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je de walkout heel ver doorzetten. Zover dat je kaarsrecht bent en je lichaam nog maar een beetje boven de grond uitkomt.

Echter kun je de walkout ook combineren met een push-up. In dat geval stop je de walkout wanneer je de handen recht onder je hebt staan. Zodra dat het geval is druk jij jezelf één of meerdere keren op om vervolgens met je handen weer terug te lopen naar de startpositie.

Misschien vind je dit ook interessant?