Wat is een Robin Hood?

Ben je een verfijnd dartliefhebber maar heb je geen idee wat een Robin Hood betekent? Hoor je vrienden, familie, experts en commentatoren het hebben over een Robin Hood en wil je hier graag over meepraten? In dit artikel leggen we uit dat dit betekent.

robin hood

3 pijlen

Als je aan de beurt bent bij darten dan mag je een 3-tal pijlen achter elkaar gooien. Zodra je alle drie de peilen gegooid hebt is je beurt voorbij en is het de beurt aan je tegenstander. Deze mag vervolgens ook een 3-tal pijlen werpen. Het is niet verplicht om drie pijlen te werpen. Althans, als je kans hebt op een uitgooi en hier slechts één of twee pijlen voor nodig bent, dan voldoet dit.

Hoge scores

Doel van het darten is zo snel mogelijk van 501 naar 0. Hier zijn dus veel hoge scores voor nodig. De hoogste score die je kunt halen is 180. In dat geval dien je 3x triple 20 te gooien. De triple 20 is een heel dun en klein vakje. Hierdoor is het vrij lastig om daar een 3-tal pijlen in te gooien. Zij het dat de geoefende speler dit doorgaans meerdere malen voor elkaar krijgt.

Kans op Robin Hood

Zodra je jouw pijlen steeds in dezelfde richting gooit is de kans groot dat je te maken krijgt met een bouncher of een Robin Hood. Dit omdat de pijlen dicht bij elkaar staan en de kans dat je één van de andere pijlen raakt aanzienlijk is.

Bij een Robin Hood gooi je de pijl in de shaft van een andere pijl. De shaft is het ene laatste deel van de pijl. Deze houdt de flyer vast en heeft een veel invloed op de vlucht van de pijl.

Het gooien van een Robin Hood ziet er dus zeer uniek uit. Dit omdat er twee pijlen op elkaar en in elkaar zitten.

Misschien interessant?