Tips om dart scores bij te houden

Ben jij een darter of gooi je wel eens een pijltje met vrienden? Is het bijhouden van de scores een probleem? Er zijn verschillende manieren om een dart scores bij te houden. In dit artikel benoemen we alle mogelijkheden en geven we tips. Wil jij weten hoe je eenvoudig dart scores kunt bijhouden? In dit artikel geven een aantal mogelijkheden.

dartscores bijhouden

Ouderwets met pen en papier

De eeuwenoude manier om dart scores bij te houden is met pen en papier. Al is een stift en whiteboard praktischer. Deze manier kan lastig zijn omdat men moet hoofdrekenen, maar na verloop van tijd gaat dit steeds sneller. Tijdens grote wedstrijden wordt deze manier nog altijd toegepast. Omdat niet iedereen zin heeft om zelf te rekenen zijn er gelukkig ook diverse andere mogelijkheden die het rekenwerk voor jou doen.

Dartapps

Zowel voor IOS als Android zijn er diverse apps die dart scores kunnen bijhouden. Deze apps tellen doen het rekenwerk en houden in meer of mindere mate statistieken bij. Wij raden de apps DartCounter en Dart Scores aan. Deze apps zijn gebruiksvriendelijk, houden statistieken bij, geven opties om scores goed weg te zetten en zijn gratis. In beide gevallen is een pro versie mogelijk. Een pro versie geeft meer statistieken, spelmogelijkheden en heeft geen reclames.

Elektronische score apparaten

Op verschillende sites zijn score apparaten te bestellen. Deze apparaten zijn speciaal ontwikkelt om jou te ontzorgen tijdens het darten. Deze apparaten werken over het algemeen zeer goed, maar hebben één nadeel. Ze zijn helaas wat prijzig. Ben jij een speler die zich prima kan redden met een app? Dan raden wij af om deze apparaten aan te schaffen.

Elektronisch dartbord

Een elektronisch dartbord is natuurlijk ook een optie. Deze borden zijn voorzien van speciale pijlen. De borden rekenen zelf wat er gegooid wordt en kunnen meerdere personen en spelsystemen hanteren. Toch is gooien op een elektronisch dartbord niet te vergelijken met echt darten. Het is eigenlijk een slap aftreksel van het spelletje, maar kan desondanks natuurlijk zorgen voor veel vermaak.

Kooptips

  • Unicorn Eclipse Pro – Dartbord | De Unicorn Eclipse Pro is het dartbord wat je bij grote televisie toernooien ziet. Dit bord is gemaakt van het beste Sisal materiaal, heeft een ongekend hoge dichtheid en is tot in de details uitgewerkt.
  • Winmau Blade 5 Bristle – Dartbord | Winmau is zonder meer één van de grootste dartbord merken. De Winmau Blade 5 heeft een hoge dichtheid en heeft een goed herstellend vermogen. De kans op een bouncher bij dit type bord is dan ook vrijwel nihil.
  • ABC Darts – Dartpijlen professioneel | Deze prachtige dartpijlen zijn geschikt voor wedstrijden en recreatief niveau. Het setje met driepijlen wordt geleverd met shafts, flights en een handig opbergmapje.
  • Harrows Steeltip Black Ice 23 GR – 90% Tungsten | Deze Tungsten dartpijlen van Harrows worden door veel darters als zeer goed beoordeeld. Met name de grip en de controle kan op veel positieve reacties rekenen.

Misschien interessant?