Maximum finish binnen het darten: wat bedoelen ze ermee?

Ben je een groot dartliefhebber en hoor je familie, vrienden, experts en commentatoren het hebben over een maximum finish? Heb je geen idee wat dit betekent en wil je graag meepraten? In dit artikel leggen we uit wat er bedoeld wordt met een maximum finish.

wat is maximum finish

Finish

Met een finish wordt bedoeld dat er een game beslist wordt. Dat wil zeggen dat één van de darters als eerste de 0 weet te bereiken. De 0 bereiken is iets wat vrij eenvoudig lijkt. Echter valt dat in de praktijk flink tegen. Dit omdat je allereerst zo hoog mogelijk scores moet neer zetten. Door dit te doen kom je het snelst in een situatie waarbij je kunt uitgooien. Het uitgooien dient altijd op een dubbel te zijn. Dat betekent dus dat je laatste pijl altijd in één van de dubbels of de bullseye moet zitten.

Maximum finish

Met een maximum finish wordt de hoogste uitgooi bedoeld. Dit kan alleen wanneer drie pijlen in de hand hebt en je 170 op de teller hebt staan. In dat geval dient de eerste pijl de triple 20 te raken, de tweede pijl de triple 20 en de laatste en beslissende pijl moet in de bullseye terecht komen. Zodra je dit hebt weten te presteren wordt gesproken van een maximum finish.

Nine darter

Als we het hebben over een maximum finish dan hebben we het ook vaak over een nine-darter, ook wel een negen darter genoemd. Met een nine darter wordt bedoeld dat je met 9 pijlen, dus in drie beurten van 501 naar 0 gaat. Dit is de maximale score. Je geeft de tegenstander in dat geval amper de kans om te winnen. Enige manier is dat hij of zij de game mag beginnen en zelf ook een 9-darter gooit.

Een nine-darter is binnen het darten een absoluut hoogtepunt. Vaak is de reactie van de darter, het publiek en de commentatoren dan ook overweldigend.

GRoot assortiment Dartpijlen tegen scherpe prijzen

Misschien interessant?