Afvallen door basketbal: kan dat?

Wil je graag afvallen en zoek je een sport waarbij dit goed kan? Of ben je een fanatiek basketballer en vraag jij je af hoeveel calorieën je verbrand met basketbal? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Intensieve sport

Bij basketbal maak je veel verschillende bewegingen. Zo ren je in hoog tempo van de ene kant naar de andere kant van het veld. Naast dat wordt er veel gesprongen, geremd en gedraaid. Dit alles gebeurt vaak op een hoog tempo en dat maakt basketbal tot een intensieve sport. Hierdoor verbeter je het uithoudingsvermogen, train je de spieren en verbrand je veel calorieën.

Hoeveel calorieën verbrand je

Het aantal calorieën dat je verbrand is van verschillende factoren afhankelijk. Daarom is het moeilijk om een vast gegeven vast te stellen. Zo is je huidige gewicht bijvoorbeeld van invloed. Het is namelijk zo dat hoe zwaarder je bent hoe meer calorieën je verbrand. Dat is ook de reden dat mannen doorgaans meer verbranden dan vrouwen. Dit omdat de man over het algemeen meer gewicht met zich meedraagt dan de vrouw.

Daarnaast maakt het niveau waarop je actief bent nog uit. Vaak is het zo hoe hoger het niveau hoe hoger de intensiteit. En hoe hoger de intensiteit van je activiteit is hoe meer calorieën je verbrand. Eigenlijk heel eenvoudig!

wat verbrand je met basketbal

Meer inzicht

Om je toch een indicatie te bieden hebben we een handige tabel voor je opgezet. Deze tabel geeft een inschatting weer op basis van een uur basketbal:

  • 60 kg: 405 calorieën
  • 70 kg: 470 calorieën
  • 80 kg: 535 calorieën
  • 90 kg: 605 calorieën

Afvallen en basketbal

Wil je graag afvallen en is basketbal je favoriete sport? Dan raden we aan om een trainingsschema en voedingsschema aan te houden. Hierdoor haal je eerder resultaat en heb je sneller jouw streefgewicht bereikt.

Goed beoordeelde producten

  • SportX Basketbal
  • Spalding Basketbal Kinderen 
  • Spalding Basketbal BBL TF1000

Misschien vind je dit ook interessant?

basketbal spullen kopen