Wat is een long snapper?

Ben jij een liefhebber van American of Canadian football en kijk je wel eens naar wedstrijden van deze sporten? Heb jij wel eens mensen uit jouw omgeving, commentatoren, analisten, of anderen wel eens horen praten of een long snapper en weet jij niet precies wat dit voor speler is en wat zijn taak is? Een long snapper is onderdeel van het speciale team dat wordt gebruikt tijdens specifieke spelmomenten. Wil jij alles weten over de kenmerken en taken van een long snapper? In dit artikel vertellen we alles wat jij moet weten.

long snaper

Wat is de long snapper?

Bij American football worden drie teams gebruikt per team. Elk team heeft een apart team voor aanval, verdediging en speciale spelsituaties. De long snapper behoort tot het speciale team. Er wordt gebruik gemaakt van de long snapper tijdens punts en fieldgoals. De long snapper is een gespecialiseerde center die als taak heeft om de bal zo snel mogelijk van te pakken en tussen zijn benen door naar achteren te gooien. De long snapper gooit de bal bij field goals naar de holder, die ervoor zorgt dat de kicker kan afronden. Bij punts moet de long snapper de punter aanspelen.

Verschil American en Canadian football

De positie long snapper wordt zowel in het American en Canadian football gebruikt. In beide gevallen behoort de long snapper tot het speciale team. Canadian football is een variant van het langer bestaande American football. Canadian football wordt in tegenstelling tot American football uitsluitend in Canada gespeeld. De verschillen zijn onder andere:

  • Het speelveld van Canadian football is groter.
  • Elk team heeft bij Canadian football één speler meer. 12 per team dus.
  • Canadian football heeft met drie downs in één down minder.
  • Er is minder tijd voor een huddle bij Canadian football.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport