Wat is een kick returner of punt returner?

Ben jij een liefhebber van American Football of van sport in het algemeen en heb jij wel eens een American Football wedstrijd gezien? Heb jij wel eens gehoord over de kick of punt returner en heb jij geen enkel idee wat voor speler dit is? De kick en punt returner zijn één van de spelers die behoort in het speciale team van een American football team. Wil jij alles weten over de kenmerken en specialiteiten van een punt returner? In dit artikel vertellen we alles wat jij wil weten.

kick returner

Hoe zit een American Football team in elkaar?

Een American Football team bestaat maar liefst uit 46 spelers. Deze spelers zijn onderverdeeld in drie categorieën. Deze onderverdeling bestaat uit een aanvallend, verdedigend en speciaal team. Voor het aanvallende en verdedigende team spreekt het voor zich wanneer zij binnen de lijnen komen. Het speciale team komt er bij bijzondere spelmomenten in. De kick en de punt returner behoren beide tot het speciale team.

Wat is de taak van de punt returner?

De taak van de punt returner is het vangen van de bal nadat een punter van de tegenpartij de bal heeft weggetrapt. Na het vangen van de bal dient hij terreinwinst te gaan boeken. Dit doet hij door naar de end zone van de tegenstanders te rennen. Zijn teamgenoten maken ondertussen de weg voor hem vrij door blocks te zetten.

kick returner

Wat is de taak van de kick returner?

De taak van de kick returner is eigenlijk hetzelfde als die van de punt returner. Het moment dat zij binnen de lijnen komen is echter anders. De punt returner komt in het veld bij punts, de kick returner komt bij kick-offs. De taak die hij vervolgens moet vervullen is hetzelfde. Doordat de sprint naar de andere kant natuurlijk het liefst zo snel mogelijk gedaan moet worden, zijn de punt en kick returners spelers met een hoge (start)snelheid en acceleratie.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport