Hoe werkt de Super Bowl?

Ben jij een liefhebber van sport of ben jij geïnteresseerd in allerlei sporten? Is American Football één van de sporten waarin jij interesse hebt of heb jij uitsluitend belangstelling voor de Super Bowl? De Super Bowl behoort tot de grootste sportwedstrijden ter wereld en trekt jaarlijks een gigantisch aantal toeschouwers over de gehele wereld. Wil jij weten wat het concept van de Super Bowl is en hoe de Super Bowl werkt? Dat vertellen we in dit artikel!

Wie spelen er in de Super Bowl?

De Super Bowl is de meest prestigieuze wedstrijd in het American football. In het American football zijn twee Amerikaanse competities. Deze competities zijn de American Football Conference en de National Football Conference. Deze competities organiseren gezamenlijk onder de naam National Football League (NFL) de Super Bowl. De Super Bowl gaat tussen de kampioenen van beide competities. Doordat de finale tussen de twee kampioenen gaat is de wedstrijd altijd op het scherpst van de snede en staat er enorm veel prestige, geld en andere belangen op het spel.

Historie Super Bowl

De Super Bowl bestaat al vele jaren. De allereerste wedstrijd was in 1967 en werd gewonnen door de Green Bay Packers. De huidig recordwinnaars zijn de New England Patriots en de Pittsburgh Steelers. Beide clubs wonnen het toernooi maar liefst 6 keer. New England Patriots heeft met elf finales vanaf 1986 het grootste abonnement op een finaleplaats. Naast 6 gewonnen finales verloor de club er namelijk ook 5. In totaal is de Super Bowl door twintig verschillende clubs gewonnen en hebben er 28 teams een poging gewaagd in de finale.

Prijzengeld Super Bowl

De Super Bowl trekt zo enorm veel toeschouwers, adverteerders en media-aandacht naar zich toe dat er rondom de wedstrijd gigantische bedragen de ronde doen. Het spelen van de wedstrijd levert elke speler 56.000 op, de spelers van het winnende team ontvangen zelfs het dubbele. Een reclamespotje van 30 seconden kost zo’n 5 miljoen Dollar. Dit zijn misschien wel de duurste 30 seconden ooit.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport