Wat is het prijzengeld bij de Super Bowl?

Bent u een grote liefhebber van American football of van alle grote sportevenementen? Bent u benieuwd naar het geld dat gemoeid gaat bij het jaarlijkse evenement van de Super Bowl? De Super Bowl is één van de grootste sportevenementen ter wereld. Deze wedstrijd trekt jaarlijks een gigantisch aantal toeschouwers. De winnaars van de Super Bowl gaan naar huis met een zeer prestigieuze titel, maar ook met een zeer lucratief bedrag. Wil jij het prijzengeld van de Super Bowl weten? In dit artikel vertellen we alles wat jij wilt lezen.

prijzengeld super bowl

Wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is de American footballfinale die wordt gespeeld tussen de kampioenen van de twee professionele Amerikaanse competities. Deze competities heten de American Football Conference en de National Football Conference. Deze twee competities zijn verenigd onder de nam National Football League (NFL). De NFL organiseert de Super Bowl. Deze wedstrijd vindt jaarlijks plaats in februari. De Super Bowl behoort samen met de UEFA Champions League-finale tot ’s werelds grootste jaarlijkse sportwedstrijden. Beide wedstrijd trekken jaarlijks een gigantisch aantal toeschouwers. Het Amerikaanse kijkcijferrecord staat op naam van de Super Bowl. Tijdens een van de laatste edities trok de wedstrijd zo’n 115 miljoen mensen naar de televisie.

Hoeveel verdienen de spelers bij het winnen van de Super Bowl?

Voordat het eerste fluitsignaal van de prestigieuze en doorgaans spannende finale heeft geklonken weet elke speler, dit zijn er bij een American footballteam 48, dat hij verzekerd is van zo’n 56.000 Dollar. Het team dat de wedstrijd winnend afsluit ontvangt maar liefst het dubbele bedrag. Het winnen van de Super Bowl is dus voor de spelers een zeer lucratief vooruitzicht naast de grote prestige die op het spel staat.

Bizarre bedragen

Het prijzengeld van de Super Bowl komt in totaal neer op een gigantisch hoog bedrag. Maar er doen bij de Super Bowl nog veel meer grote bedragen de ronde. Zo kost een reclame in de rust van de wedstrijd zo’n 5,5 miljoen Dollar per 30 seconden, wordt er zo’n 5 miljard Dollar ingezet op weddenschappen omtrent de wedstrijd en wordt er voor miljoenen Dollars aan bier, kip en chips weggegeten en gedronken.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport