Welke posities zijn er in het American Football?

Ben jij een sportfanaat en kijk jij naar wedstrijden van American football of ben jij van plan om deze sport te gaan beoefenen? Vraag jij je af welke posities er bestaan in deze sport en wil je daar graag meer over weten? American football is een sport waarbij teams bestaan uit maar liefst 46 spelers. Elk team bestaat uit drie verschillende categorieën. Hoe dat werkt en welke posities er zoal zijn in het American Football? Dat vertellen we je in dit artikel.

posities American Football

Hoe zit een American football team in elkaar?

Een American football team bestaat maar liefst ui 46 spelers. Dat zijn er natuurlijk erg veel, maar deze spelers staan nooit tegelijkertijd allemaal in het veld. De 46 spelers van een American football team zijn onderverdeeld in drie categorieën. Deze categorieën zijn een verdedigend, aanvallend en speciaal onderdeel van het team. Voor de verdedigende en de aanvallende delen van een team spreekt het voor zich wanneer zij aan de bak moeten, het speciale team komt er bij bijzondere spelmomenten in.

Wie zitten er in het verdedigende team?

Het verdedigende team kent een aantal posities die altijd aanwezig zijn om aanvallen van de tegenpartij te verijdelen. Het verdedigende team bestaat uit: defensive tackle, defensive end, nose tackle, linebacker en defensive back. De taken die deze spelers meekrijgen verschillen per strategie en moment van de wedstrijd. De gangbare taken variëren van het dichtlopen van passlijnen, tackelen van de man met de bal en het blokkeren van tegenstanders om de weg voor ploeggenoten vrij te maken.

verschillende posities american football

Wie zitten er in het aanvallende team?

Het aanvallende team moet natuurlijk de doelpunten verzorgen. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te scoren. Punten worden gemaakt door een touchdown, fieldgoal of safety te maken. Het aanvallende team bestaat uit: quarterback, wide receiver, tight end, center, guard, offensive tackle, running back, fullback en de h-back. De taken van de spelers zijn natuurlijk om gezamenlijk tot het scoren van punten te komen. Hierbij wordt er geholpen door het speciale team. Daarover vertellen we hieronder meer.

Wie zitten er in het speciale team?

Het speciale team is er voor de bijzondere momenten. Die kan zijn na een kick-off, na een punt, wanneer de tegenstander de bal moet trappen en op nog allerlei andere momenten. Het speciale team bestaat uit: placekicker, punter, long snapper, holder, punt returner, kick returner, gunner.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport