Hoe leer ik sport leuk te vinden?

Ben je een groot sportliefhebber maar vind jezelf sporten niet zo leuk? Vraag jij je af hoe anderen de motivatie vinden om te gaan sporten? Wil jij ook graag sportief zijn en zoek je handige tips om het sporten leuk te gaan vinden?  In dit artikel nemen we er een aantal met je door.

sport leuk vinden

Endorfine

Het is een beetje mosterd na de maaltijd echter is het van belang om te weten dat je door te sporten het geluk hormoon endorfine aanmaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en dat jij je gelukkiger voelt. Het is iets wat je pas merkt tijdens en na het sporten echter kan het je misschien helpen om in de benen te komen.

Begin kalm

Wat we vaak zien is dat beginnend sporters zich een slag in de ronde werken. Iets wat positief te noemen is echter zorgt het er ook vaak voor dat men vroegtijdig stopt. Dit omdat ze geblesseerd zijn geraakt of omdat ze ver over hun grens zijn gegaan. De associatie met sport is hierdoor negatief waardoor de kans dat jij jezelf weer in de sportbroek hijst aanzienlijk is afgenomen.

Je hebt maar één lichaam

Onderzoekers en wetenschappers noemen zitten het nieuwe roken. En dat is op z’n zachtst gezegd zorgwekkend te noemen. Het vergroot namelijk de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Wees je ervan bewust dat je maar één lichaam hebt.

Pak dus genoeg beweging op een dag. Mocht je het moeilijk vinden om in te schatten hoeveel beweging je moet hebben. Dan raden we het aan om een FitBit of ander sporthorloge aan te schaffen. Deze geven je een duidelijke indicatie, iets wat erg motiverend werkt.

waarom vind ik sport niet leuk

Zoek een sportmaat van hetzelfde niveau

Heel veel mensen kampen met het probleem dat ze niet voldoende sporten/bewegen. Daarom is er vast iemand in jouw buurt die tegen hetzelfde probleem aanloopt als jij. Probeer je met degene te verenigen en maak sportafspraken. Hierdoor sta je er niet alleen voor en trek je elkaar mee in de ‘flow’.

Fit zijn voelt lekker

Als je regelmatig sport dan voel jij jezelf een stuk fitter en vitaler. Iets wat je in het dagelijks leven echt merken gaat. Zodra je dit gevoel eenmaal ervaren hebt snap je niet dat je niet eerder in de benen bent gegaan.

Contrast

Op het moment dat jij je fit, sportief en vitaal voelt zie je pas hoeveel mensen dit niet zijn. Het contrast , met hoe je bent en hoe je was, is daardoor erg groot. Dit kan in sommige gevallen erg motiverend werken. Dit omdat je niet terug wil naar de situatie zoals die was.

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport