Wat is spikeball voor een sport?

Ben jij een fanatiek sporter of sport jij wel eens en heb jij gehoord of de sport spikeball en weet je niet wat dit is? Wil jij graag meer weten over deze sport en waarom deze sport goed is voor vele verschillende type sporters? Spikeball heeft bepaalde elementen van volleyball en kan op vele plekken gespeeld worden. De benodigdheden zijn een bal en een klein net. In dit artikel vertellen we jou alles over spikeball.

spikeball

Spikeball?

Spikeball, ook wel roundnet genoemd, is een vrij nieuwe sport en wordt door vele verschillende sporters gebruikt als training. Spikeball wordt gespeeld met een kleine bal en een trampoline-achtig object dat dient als net. Spikeball wordt doorgaans gespeeld met twee teams van twee personen, maar kan ook in met twee of zes personen gespeeld worden. Bij spikeball nemen teams of spelers het tegen elkaar op. De bedoeling van het spel is om te voorkomen dat de bal de grond raakt. De spelers die beginnen werpen de bal op de kleine trampoline. Daarna is het de beurt aan het andere team. Bij spikeball spelen spelers de bal uitsluitend met hun handen. Nadat de bal het net heeft geraakt mag een team de bal drie keer aanraken voordat de bal opnieuw het net moet raken. De bedoeling is om de bal dusdanig te spelen dat het andere team de bal niet op het kan net kan spelen. Wanneer de bal de grond raakt krijgt het team dat hiervoor niet verantwoordelijk is een punt. Het leuke aan spikeball is dat er vrijwel geen regels zijn en het speelveld oneindig is. Om spikeball beter te begrijpen kan je de volgende video bekijken:

Waarom is spikeball zo’n goede training

Spikeball is een sport die erg snel gaat, samenwerking vereist en goed is voor jouw ontwikkeling als sporter. Spikeball is goed voor het inschatten van ballijnen, overzicht, conditie, spelinzicht, balbehandeling en beweeglijkheid. Bij spikeball zijn spelers constant in beweging en doen zij er alles aan om de bal van de grond te houden. Spikeball wordt gespeeld door volleyballers, voetballers, tennissers en vele andere sporten. Spikeball is een leuke oefening om toe te voegen aan de trainingen die jij volgt voor jouw sport. Spikeball kan overal gespeeld worden. Wij zien dit spel op het strand, sportvelden en in gymzalen geregeld gespeeld worden.

Waar koop ik spikeball attributen?

Voor spikeball heb jij een kleine bal en een trampoline-achtig net nodig. Deze voorwerpen zijn bij diverse winkels te koop. Kijk op internet rond voor diverse landelijke of internationale aanbieders van spikeballsets.

  • Spikeball set

Misschien vind je dit ook interessant?