Gel in de ogen

Herken je dat? Je bent aan het voetballen, racefietsen, mountainbiken of een willekeurige andere sport aan het doen. En door de regen, hagel, sneeuw of zweet komt er gel in je ogen. Gel in de ogen is voor veel sporters erg herkenbaar en erg vervelend. In dit artikel nemen we tips met je door zodat je hier geen tot weinig last meer van hebt.

gel in ogen

Geen modeshow

Sport is uiteindelijk geen modeshow. Je zou ervoor kunnen kiezen om geen gel of haarlak in je haar te smeren. Dit is by far de meest effectieve oplossing. Zij het dat veel sporters toch voor een alternatief gaan.

Vaseline op je wenkbrauwen

Het ziet er misschien niet heel fraai uit. Maar door wat vaseline op je wenkbrauwen te smeren zorg je ervoor dat de gel of haarlak langs je ogen loopt in plaats van erin. Vaseline is namelijk vettig en dat is precies de reden waarom gel en zweet hier niet doorheen komt.

gel en haarlak in de ogen voorkomen

Waterproof gel

Een andere zeer effectieve oplossing is om gel te kopen die redelijk waterproof is. Hierdoor zal de gel bij de eerste beste drup niet direct vloeibaar worden en in je ogen lopen.

Gebruik wax

Een andere optie is om gel en haarlak in te ruilen voor wax. Wax wordt een stuk minder vloeibaar zodra het in aanraking komt met water. Hierdoor is de kans dat het in je ogen komt een stuk kleiner.

Een zweetband

Je kunt er ook voor kiezen om een hoofdband te gebruiken. Deze heeft meerdere voordelen. Zo houdt het o.a. het zweet tegen. Hierdoor komt er geen gel, geen haarlak, geen wax en geen zweet in je ogen. Het dragen van een hoofd zweetband vangt dus 4 vliegen in één klap.

Draag een hoofddeksel

Het dragen van een hoofddeksel is niet in elke sport mogelijk. Zo kun je tijdens een voetbalwedstrijd moeilijk een pet gaan dragen. Echter bij trailrunning, hardlopen of wandelen behoort deze optie wel tot de mogelijkheden.

Door een pet, buff of hoed te dragen wordt de gel of wax minder snel vloeibaar. Dit omdat het minder in aanraking komt met regen, sneeuw en/of hagel. Daarnaast zorgt het hoofddeksel ervoor dat de gel en haarlak minder snel de ogen weet te bereiken.

  • Running Cap Liberty2.0 Wit
  •  Running Performance Cap
  • Nike H86 Metal Swoosh Sportcap Unisex  

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport