Zweet in de ogen tijdens het hardlopen

zweet in ogen

Herken je dat? Dat je lekker aan het lopen bent en dat er zweet in je ogen terecht komt? Zweet in je ogen is niet bepaald een pretje en zorgt dat het lopen een stuk minder plezierig is. Vraag jij je af wat je hiertegen kunt doen en wat effectieve oplossingen zijn? In dit artikel nemen we ze met je door.

Pet dragen

Het dragen van een pet heeft meerdere voordelen. Het beschermt je tegen zweet. Maar het beschermt je ook tegen de brandende zon.

Zodra je een pet aanschaft voor het hardlopen is het belangrijk dat je wel echt een sport pet aanschaft. Een sport pet of een hardloop pet is licht van gewicht en heeft een ademende werking. Hierdoor ervaar je weinig tot geen hinder van de pet, profiteer je van de maximale bescherming en kan het zweet wat je produceert ‘weg’.

Daarnaast kan het dragen van een pet erg handig zijn wanneer je lang haar hebt en je het haar in een staart draagt. De staart blijft bij het dragen van een pet beter op zijn plek zitten.

Zodra je een pet meerdere malen draagt wordt die er niet bepaald schoner en frisser op. Daarom is het belangrijk om een pet te kiezen die in de wasmachine kan.

Zweetbandjes

Een andere effectieve oplossing is het dragen van zweetbandjes. Deze draag je om je polsen zodat je tijdens het hardlopen het zweet van je hoofd kan afvegen. Zweetbandjes nemen het zweet op, zijn geschikt voor de wasmachine en bieden voldoende bescherming.

Hoofdband

Een hoofdband is te vergelijken met de hierboven genoemde zweetbandjes. Verschil is dat je de hoofdband om het hoofd heen doet. Deze zorgt ervoor dat het zweet op je hoofd wordt opgenomen waardoor het niet richting je ogen loopt.

Nadeel van een zweetband is dat het je hoofd niet beschermd tegen de zon. Voordeel daarentegen is dat je wel het verkoelende effect van de wind ervaart.

Vaseline

Om te voorkomen dat je zweet in de ogen krijgt kun je wat vaseline op je wenkbrauw smeren. De vaseline houdt het zweet tegen en zorgt dat het zweet via een andere weg naar beneden druppelt. Hiermee voorkom je dat het zweet in je ogen terecht komt.

Buff

Een buff is een soort van doek die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je buff is een soort van tunnel waar je het hoofd door heen kunt steken. Grootste voordeel aan dit product is dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken. Zo kun je het inzetten als hoofddoek, muts en nekwarmer en beschermt het je tegen verschillende weerstypen zoals, wind, kou, regen, warmte en zon.

  • BUFF® Original Eskor Dark Denim
  • BUFF® Coolnet Uv+Insect Shield Druk Graphite

Misschien vind je dit ook interessant?

Neem eens contact met ons op

Heb je suggesties, vragen of ben je specifiek ergens naar opzoek? Dit platform is ontstaan door de sporter en voor de sporter. Wees dus niet bang om contact op te nemen 🙂

Sport