Besparen op wintersportvakanties: hoe doe je dat?

Voor veel mensen en gezinnen is de wintersport het absolute hoogtepunt van het jaar. De actieve vakantie wordt gezien als de meest avontuurlijke en gezellige week van het jaar. Het nadeel van een wintersportvakantie is dat hij relatief duur is. Op deze kosten valt echter te bezuinigen. Hoe? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.

Voordat je begint met het kijken naar hoe je kan besparen moet je wel beseffen dat het een vakantie blijft. Probeer dus niet alleen maar met besparen van geld bezig te zien en ga vooral genieten.

besparen wintersport

Tip 1: Ga in het laagseizoen

Het verschil in prijs tijdens het laagseizoen en het hoogseizoen is enorm. Ga je in het laagseizoen dan verblijf je voor een aanzienlijk lagere prijs dan tijdens het hoogseizoen. We begrijpen dat je, wanneer je bijvoorbeeld met kleine kinderen gaat, je vast zit aan de (school)vakanties. Dan is het lastig om tijdens het laagseizoen te vertrekken.

Tip 2: Kies een goedkopere locatie

Sommige gebieden zijn nou eenmaal duurder dan het anderen. Zo is Zwitserland een erg duur skivakantieland en is Tsjechië een goedkoop alternatief met prima pistes. Hoe dichterbij huis, hoe minder brandstofkosten je betaalt natuurlijk. Let ook hier op.

Tip 3: Maak gebruik van tweedehands skiattributen

Tweedehands ski’s zijn vaak nog in goede staat en zijn goedkoper dan het huren of kopen van nieuwe ski’s of een snowboard. Mocht je zekerheid willen hebben kan je aan de tweehandsverkoper vragen of je de ski’s of het snowboard mag laten beoordelen door een gespecialiseerde winkel. Zij kunnen je vaak veel vertellen over de staat van de materialen en de levensduur van de attributen. Zij zullen je advies kunnen geven over de ski’s en het snowboard.

bespaar geld tijdens wintersport

Tip 4: Skipas

Verdiep je voordat je een skipas koopt in de mogelijkheden. Zo zijn er gezinspassen, passen voor jeugd en senioren en weekpassen. Weekpassen zijn goedkoper dan passen per dag, maar zorg ervoor dat je niet meer dagen neemt dan je gaat of kan skiën. Om dit te voorkomen kan je ook vragen naar de mogelijkheid of je het geld van jouw overige skidagen terug kan krijgen, mocht dit het geval zijn.

Tip 5: Eet weinig buiten de deur

Wie veel buiten de deur eet en flink tekeer gaat in de après-ski heeft natuurlijk een dure vakantie. Ga jij ’s morgens naar de winkel om broodjes te halen die je meeneemt naar de piste, dan wordt het al een stuk goedkoper. Mocht je een appartement hebben dan is het aan te raden om in ieder geval een paar avonden zelf te koken. Zo druk je de kosten en heb je het helemaal niet minder gezellig.

Misschien vind je dit ook interessant?