Valbescherming volleybal

Met volleybal duik, spring, glijd en val je met grote regelmaat. Het is dan ook niet voor niets dat volleyballers met bescherming spelen. Ben jij een fanatiek volleyballer of begin je net met volleybal en ben je opzoek naar de verschillende soorten valbescherming? In dit artikel gaan schrijven we erover.

valbescherming volleybal

Bescherming bekken en bovenbeen

Volleybal broekjes beschermen normaliter de bekken en het bovenbeen niet. Mocht je hier nou wel naar opzoek zijn dan kun je voor een compressieshort met padding kiezen. Dit type broek met dikke padding draag je onder je normale volleybal short en beschermt je bekken en je bovenbenen.

Bescherming voor de onderarmen

Als je de onderarmen en ellebogen wilt beschermen raden we je aan om een armsleeve aan te schaffen. Armsleeves trek je over je onderarm en over de ellebogen. Hierdoor zijn jouw onderarmen en ellebogen goed beschermd tijdens duiken, glijden en vallen.

Naast dat is een armsleeve een compressiekledingstuk wat ervoor zorgt dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Hierdoor verzuren je armen minder snel waardoor je langer intensief door kunt volleyballen.

  • McDavid 6500 – Shooter Arm Sleeve

Elleboogbeschermers

Het verschil tussen een elleboogbeschermer en armsleeve is dat de elleboogbeschermer alleen je elleboog beschermt.

Tijdens de een verdedigingsactie val je vaak voorover en land je op de ellebogen. Daarom is het beschermen van de elleboog erg aan te raden. Je voorkomt hiermee verwondingen, kneuzingen, schaafwonden en blauwe plekken.

  • McDavid 646 Volleyball Kniebeschermer

bescherming knie en ellebogen

Kniebeschermers

Kniebeschermers zijn voor veel volleyballers onmisbaar. Je ziet eigenlijk geen volleyballer zonder kniebescherming spelen. Een kniebeschermer trek je over de knieën en zorgen dat je vrijuit kan volleyballen zonder dat je nadenkt over hoe je valt. Hierdoor kun jij je maximaal richten op jouw volleybal acties en moves.

  • McDavid 646 Volleyball Kniebeschermer
  • Mizuno Volleybal Kniebeschermer Volwassenen

Scheen en kuit sleeves

Scheen en kuitsleeves hebben in tegenstelling tot de overige producten geen dikke padding. Hierdoor breekt het product minder de val. In veel situaties is dat niet zo erg. Je valt maar zelden met je kuiten of schenen op de grond. Wat vaker gebeurd is dat je doorglijdt en dat de stroeve ondergrond een schaafplek maakt. Met een scheen en kuitsleeve heb je minder kans op deze vervelende schaafplekken.

Daarnaast draag dit product net als de armsleeve bij aan het afvoeren van afvalstoffen. Hierdoor zal de verzuring langer op zich laten wachten waardoor jij intensiever en lang door kunt met het spelen van het volleybalspel.

  • McDavid Active Multisports Calf Sleeves

Misschien vind je dit ook interessant?

Sport