Wat is een green?

Ben jij een beginnende golfspeler of kijk je wel eens naar een golfwedstrijd? Heb jij het woord green wel eens horen vallen, maar weet je niet precies wat dit betekent? Een green is een onderdeel van een golfhole. Wil jij weten wat een green precies is en wat golfers hier doen? In dit artikel vertellen we alle belangrijke informatie.

green

Wat is een golfhole?

Met het woord golfhole kan twee dingen betekenen. In het ene geval wordt het putje waarin de bal moet belanden bedoeld, in het andere geval wordt het parcours dat de bal moet afleggen van start tot eind bedoeld. Elke golfhole heeft een par. Deze par kan in Nederland en de rest van Europa par-3 tot en met -5 zijn. Het aantal par geeft aan in hoeveel slagen een gemiddelde speler de bal in het golfputje moet krijgen. Elke golfhole heeft verschillende delen waar de bal langs moet. Hieronder vertellen we daar meer over.

Golf materiaal aanschaffen? Bekijk het ruime assortiment van Jumbo Golfwereld 

Wat is een green?

Een golfbaan bestaat dus uit verschillende delen. Elk deel heeft zijn eigen kenmerken. De green is, net zoals bijvoorbeeld de fairway en de rough, één van de onderdelen van een golfbaan. De green is het gedeelte waar het golfputje ligt en waar spelers dus doorgaans putten. Dit betekent dat een green aan het einde van een golfhole ligt. Het is niet verplicht om een putter te gebruiken om de green, maar wel zeer gebruikelijk. Het zeer korte gras zorgt ervoor dat de bal zo goed mogelijk kan rollen. In sommige gevallen kent een green enkele hoogteverschillen, dit heeft sterk invloed op de rolling van de bal. De groeirichting van het gras speelt ook een grote rol in de baan van de bal.

green golf

Wat is putten?

Putten is spelen van de bal in het putje, vindt op de green plaats en gebeurt met een speciale putter. Deze golfclub heeft vrijwel geen loft en is bedoeld om de bal met beleid in het putje te spelen. Zoals gezegd moet een speler goed kijken naar de conditie van de green, voordat hij gaat putten. De groeirichting van het gras is altijd naar de zon toe. De groeirichting, hoogteverschillen en conditie van het gras heeft een belangrijk voor de baan de bal aanneemt na het putten.

Misschien interessant?

golfclubs