Hoe lang duurt de rust?

Kijk je op dit moment voetbal en wil je weten hoe lang de rust bij een voetbalwedstrijd duurt? Vraag jij je af hoe lang de spelers na de eerste helft naar binnen gaan? In dit artikel vertellen we je alles over de rustperiode binnen het voetbal.

hoelang duurt rust voetbal

15 minuten

Bij een reguliere wedstrijd duurt de rust tussen de eerste en tweede helft vijftien minuten. In dit kwartier hebben de teams en de spelers de tijd om te herstellen, de tactiek te bespreken en wat te eten en te drinken. Daarnaast worden sommige spelers met wat kleine pijntjes behandeld. Denk aan wat rek en strekoefeningen of aan een behandeling op de massagetafel. Dit alles om de tweede helft vol goede moed en vol energie van start te gaat.

Verlenging

Hierboven nemen we de rustperiode van een reguliere wedstrijd door. Echter zijn er ook wedstrijden die beslist worden op basis van een verlenging. In zo’n geval duurt de wedstrijd 30 minuten langer. Mocht dit het geval zijn dan is er sprake van een extra rustperiode. Deze rustperiode vindt vlak na reguliere speeltijd plaats. Deze pauze duurt zo’n 5 minuten is aanzienlijk korter dan de normale pauze. Deze 5 minuten wordt door veel spelers benut om snel wat te drinken, te eten of de benen los te schudden.

Na deze korte rustperiode vindt de 1e helft van de verlenging plaats. Deze duurt 15 minuten + blessuretijd. Hierna hebben de spelers een hele korte drinkpauze om vervolgens van helft te wisselen en de 2e helft van de verlenging af te werken.

Mocht na de verlenging de stand nog steeds gelijk zijn dan wordt de wedstrijd beslist op basis van strafschoppen. Spelers en trainers hebben kort de tijd om na te denken over degenen die de strafschoppen nemen moeten. Vervolgens wordt er door middel van een toss vastgesteld op welk doel er wordt afgewerkt en wordt bepaald welk team als eerste mag beginnen. Zodra dit alles is afgerond gaan de teams net zo lang door tot er een winnaar bekend is.

Misschien vind je dit ook interessant?