Forehand slaan: een aantal praktische tips

Ben jij een beginnend tennisspeler en wil jij graag jouw spel verbeteren? Wil jij tips voor het slaan van een forehand? Het slaan van een goede forehand is natuurlijk erg belangrijk. Met een paar eenvoudige tips en goede trainingen is er al snel progressie te zien in de kwaliteit van jouw forehandslagen. Ben jij benieuwd naar hoe jij jouw forehand kan verbeteren? We vertellen het hieronder.

forehand verbeteren

Wat is een forehand?

Er zijn verschillende soorten tennisslagen. De twee meest voorkomende zijn de forehand en de backhand. Het verschil tussen deze slagen zit hem in de houding van de hand waarmee geslagen wordt. Bij de forehand wijst de palm van de slaghand naar voren, bij de backhand wijst die palm naar achteren. Naast deze twee slagen zien we ook nog met regelmaat volleys, sliceslagen en dropshots en andere soorten slagen gespeeld worden.

Forehand verbeteren: Hoe doe ik dat?

Het verbeteren van de forehand is een kwestie van oefenen. Analyseer jouw slagen en blijf trainen om jezelf te verbeteren. De volgende tips zullen jou ongetwijfeld helpen:

  • De greep van het racket: Dit is de allereerste en misschien wel één van de belangrijkste stappen. De ideale greep voor jou is natuurlijk deels jouw eigen voorkeur, maar zorg ervoor dat je het racket aan het einde vasthoudt en ga er niet in knijpen. Dit lijkt nodig te zijn voor het zetten van kracht, maar zorgt juist voor onzorgvuldigheid.
  • Positionering: Het kiezen van de juiste positie zorgt ervoor of jij de ballen wel óf niet goed kan slaan. Sta niet te ver naar voren. Hierdoor zorg je dat jij jouw forehand ballen niet te hoog hoeft te slaan. Ideaal is om de bal tussen knie- en heuphoogte te raken.
  • Moment van slaan: Maar wanneer moet je slaan? Je wilt natuurlijk niet te ver naar voren moeten leunen of de bal achter je weg moeten halen voor een goede forehand. Sla de bal wanneer hij binnen zo’n 30 centimeter vanaf jouw torso verwijderd is. Hiermee bedoelen we dat wanneer de bal jouw nadert tot op 30 centimeter dat je hem moet raken.
  • Sla volledig door: Niet figuurlijk, maar letterlijk doorslaan. Hiermee maak je jouw slagen accurater en harder. Train hierop en maak dit tot een gewoonte. Je zal hier veel baat van hebben.
  • Speel vrijuit: Heb je een aantal mislukte forehands geslagen? Laat dit niet in je hoofd komen en blijf geloven in jouw kwaliteiten. Ga niet opeens andere dingen proberen en hou vast aan jouw gewoontes. Op lange termijn levert dit de meeste successen op.

Misschien vind je dit ook interessant?