Tennisballen en padelballen

Ben jij fanatiek tennisser en ben je van plan om te gaan padellen? Vraag jij je af of er verschil in de ballen zit? In dit artikel gaan we daar uitgebreid op in!

padelbal en tennisbal

Verschil tussen een tennisbal en padelbal

Er zit een wezenlijk verschil tussen een tennisbal en een padelbal. Iets wat je niet zou verwachten op het moment dat je de ballen naast elkaar legt. Dit vanwege het feit dat op het eerste oog de ballen identiek lijken. Maar dat is dus niet het geval.

Afmeting

Eén van die verschillen is dat een padeltennisbal kleiner van stuk is. Deze moet namelijk minimaal 6,35 en maximaal 6,77 centimeter groot zijn. Bij een normale tennisbal ligt de minimale afmeting op 6,54 en de maximale afmeting op 6,86 centimeter.

Een verschil dus van 0,09 centimeter.

Trager

Veel mensen denken dat een padelbal minder hard gaat dan een normale tennisbal. En dat is ook zo! Een padelbal gaat in vergelijking met een tennisbal een stuk trager. Dit heeft alles te maken met de lagere druk. Hierdoor krijgt de bal bij het slaan minder vaart mee en stuitert de bal minder explosief.

Deze aspecten maken padel tennis tot een erg leuke sport! De sport wordt er namelijk intensiever, krachtiger en spectaculairder door.

verschil tennisbal en padelbal

Officiële ballen

We raden het af om met normale tennisballen te gaan padeltennissen. Dit om het eenvoudige feit het spelletje hierdoor flink verandert. Iets wat niet de bedoeling kan zijn omdat padel van zichzelf een hele leuke, aantrekkelijke, krachtige en actieve sport is.

Ook andersom raden we het af. Speel dus ook geen tennis met een padelbal.

Het is belangrijk dat je een bal kiest die officieel hoort bij de sport die je beoefent. Hierdoor wordt het tennissen of padellen een stuk leuker en aantrekkelijker.

Relevante en aanbevolen producten

head padelbal

wilson padelbal

dunlop padelbal

Misschien vind je dit ook interessant?