Tennissokken kopen: waar moet je op letten?

Ben je een fanatiek tennisser en ben je opzoek naar tennissokken? Wil je graag een goede aankoop doen en zoek je handige tips en praktische aandachtspunten? In dit artikel nemen we het met je door.

tennissok kopen

Hoog, halfhoog of laag

Tennissokken zijn er in verschillende lengtes te krijgen. Zo zijn er hoge tennissokken, halfhoge tennissokken en lage tennissokken. De keus hiertussen is relatief simpel. Stel jezelf de volgende twee vragen: wat vind je het fijnst zitten? En wat vind je het mooist lijken? En maak op basis daarvan je beslissing. Let wel: we raden aan om het comfort van de sok boven het visuele aspect te zetten.

De juiste maat kiezen

Bij het kopen van tennissokken is het heel belangrijk dat je de juiste maat kiest. Het spelen met te grote of te kleine sokken kan voor wrijving zorgen. Iets wat je ten alle tijde wilt voorkomen. Dit omdat wrijving in veel gevallen voor blaren zorgt.

Ademende functie

Het is belangrijk dat je tennissokken kunnen ademen. Je voeten worden daardoor minder nat van zweet waardoor de kans op irritatie en blaren afneemt. Daarnaast worden je voeten minder heet waardoor het comfort tijdens het tennissen toeneemt.

Platte naden

Hoe minder naden je in de sok voelt hoe beter het is. Dit omdat naden in de sok voor irritatie kan zorgen. Om dit te voorkomen adviseren we om te zoeken naar tennissokken met platte naden. Dit type naad is bijna niet te voelen waardoor de kans op irritatie zeer nihil is.

Grip

Er zijn tennissokken met kleine grip nopjes onder de voet. Deze zorgen ervoor dat je minder in de schoen glijdt. Iets wat bij tennis zeker van pas kan komen. Dit omdat je continue in zijwaartse beweging bent waarbij je glijdt, remt en afzet. De nopjes zorgen ervoor dat je minder in de tennisschoen glijdt en beweegt. Hierdoor neemt de kans op irritatie en blaren af.

Zij het dat als je de juiste tennisschoenen aan hebt dit bijna niet voorkomt. Goede tennisschoenen geven namelijk voldoende stabiliteit en horen goed sluitend om de voet te zitten. Zodra dit het geval is,  is wrijving in de schoen zo goed als onmogelijk.

Misschien vind je dit ook interessant?